Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan bytter jeg Min Thermal Relay & Termostat?

Den termiske releet sensor og termostat er svært viktige komponenter i motorens kjølesystem. Den termiske relé sensoren er konstruert for å drive kjøleviften når kjølemiddeltemperaturen har nådd en viss temperatur. Termostaten er konstruert for å åpne og lukke i forhold til temperaturen av motorens kjølevann. Når kjølevæsken temperaturen blir for høy, sender den termiske relé sensorforsyningsspenning i kjøleviften, slik at det å avkjøle motoren. Termostaten åpnes når kjølemiddeltemperaturen blir for høy og tillater kjølemiddel kan sirkulere gjennom hele motoren. Du trenger
dryppformen
Tenger
Åpen slutten metriske skiftenøkkel satt
New termisk relé sensor
Teflon tape
flat skrutrekker
3/8-inch skralle
3/8-inch stasjonen socket set (metrisk)
Flat metall skraper
rene filler
Red høy temperatur silikon
Ny termostat med pakning
Frostvæske
Vann

Vis flere instruksjoner
Skifte Termisk relé Sensor
en

Parker bilen på et trygt arbeidssted som har et flatt underlag og slå av motoren. Sett på parkeringsbremsen og åpne panseret. Vent minst et par timer for motoren helt avkjølt.
2

Kontroller temperaturen på radiatorlokket når motoren er helt avkjølt. Sakte skru av radiatorlokket og plassere den på et trygt område.
3

Slide under fronten av bilen og plasser dryppformen under kjølevæske bunnpluggen på bunnen av radiatoren. Løsne tappepluggen og venter på at alle kjølevæsken renne ut av radiatoren og motorblokken. Stram bunnpluggen.
4

Finn termisk relé sensor. Den runde termisk relé sensor vil bli plassert på hodet av de øvre eller nedre radiator slanger. Den termiske releet sensor på noen biler er skrudd inn i radiatoren. Den termiske relé sensor vil ha ledninger som kommer ut av enden av den som sender temperaturinformasjonen i kjøleviften bryteren. Trekk ledningene ut av fronten av sensoren.
5

Skru av termisk relé sensor med en skrunøkkel ved å plassere enden av skiftenøkkelen på baksiden av sensoren. Vri nøkkelen mot klokken for å løsne sensoren. Når stafetten sensor er løs, avslutt skru den med hånden. Skyv ledningene på forsiden av den nye sensoren.
6

Wrap Teflon tape rundt gjengene på den nye termisk relé sensor fra venstre til høyre. Dette vil hindre at tapen fra å rakne da skru relé sensor tilbake i hodet av radiator slangen. Skru den nye termisk relé sensor i tett med hånden. Stram relé sensor med fastnøkkel til sensoren er stramt.
Skifte Termostat
7

Følg toppen radiator slangen fra radiatoren til termostathuset port . Skru slangeklemmen av slangen som er festet til porten med en flat skrutrekker. Trekk klemmen tilbake på slangen med hånden. Vri og trekk ut på slangen samtidig for å fjerne radiator slangen fra termostathuset tube.
8

Skru de to termostathuset festeboltene på toppen av termostathuset med en skralle og socket . Trekk boltene ut og legg dem på et trygt område. Trekk enheten av og legg den på et sikkert område. Trekk den gamle termostaten ut av motorblokken og kast den. Installere den nye termostaten inn i motorblokken med termostat våren vender inne i motorblokken. Skrap bort overflødig pakningen fra bunnen av termostathuset og bunnen av motorblokken. Tørk bort overflødig pakning med en ren fille.
9

Påfør en tynn streng med den røde høy temperatur silikon rundt bunnen av termostathuset. Påfør pakningen på silikon med hullene i pakningen matching opp med hullene på termostathuset. Senk termostaten boliger over ny termostat og på motorblokken. Skru de to festebolter tilbake inn i huset og skru med skralle og socket.
10

Skyv radiator slangen tilbake på termostathuset port og sikre slangeklemme over radiator slangen og termostathuset port med flat skrutrekker. Fylle radiator opp med frostvæske og vann inntil væskenivået stabiliserer seg på toppen av radiatoren. Sveiv motoren og vent til motoren når driftstemperatur. Når motoren når sin driftstemperatur, vil termostaten åpne og tillate kjølevæske inn i motorblokken. Dette vil også føre til at væske-nivået til å slippe innsiden av radiatoren.
11

Fortsett å legge frostvæske og vann til radiatoren med motoren igang inntil væskenivået stabiliserer seg på toppen av radiatoren og ikke slippe. Under tiden at termostaten åpner seg, bør den kjøleviften også komme på. Skru radiator hetten og inspisere termostathuset for lekkasjer og sjekke termisk relé sensor for lekkasjer. Slå av motoren og ta ut dryppformen ut under bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70056.html

Previous:
Next:

kjølesystemer