Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

DIY: Radiator Fans

Radiatoren i bilen holder kjølevæske som sirkulerer gjennom motoren og holder den mot overoppheting. Hvis viften på radiatoren din ikke fungerer som den skal, kan luften ikke sirkulerer å kjøle væsken som igjen kjøler motoren. Dersom motoren din har hatt problemer med overoppheting, kan det være lurt å sjekke radiator vifte og vannpumpe. Dette er et noe du enkelt kan gjøre selv uten å bruke mye penger for en profesjonell mekaniker. Men hvis du ignorerer problemet og la motoren bli for varm, kan du ødelegge motoren din helt. Du trenger
Volt meter
Vis flere instruksjoner
en

avgjøre om radiator fan er manuell eller elektrisk. En manuell vifte er boltet til vannpumpen og føres bort i samme belte som pumpen. En elektrisk vifte har ledninger som kobles til bilens elektriske system.
2

Start bilen og la den komme til temperaturen der viften begynner å operere.
3

Grip volt meter og teste om det er strøm i ledningene. Koble den ene enden av volt meter til et første og den andre enden til den elektriske tilkoblingen på viften. Dette vil gi deg spenningen lesing.
4

Sjekk dine sikringen hvis volt telleverksavlesning ingen makt. Den normale spenning for en radiator vifte er 12 volt. Hvis din radiator fan leser 12 volt, og du fortsatt har problemer, trenger din fan trolig bli erstattet.
5

gjennomføre en visuell inspeksjon for en manuell radiator fan. Være sikker på de fire boltene som holder radiator fan er stramt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69863.html

Previous:
Next:

kjølesystemer