Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan erstatte en Kjølevæske Expansion Tank

Historisk brukte biler overflow tanker å lette trykket på overopphetede radiatorer. En termostat aktiveres på et forhåndsinnstilt temperatur, slik utvide kjølevæske å renne over i et reservoar. Moderne biler bruker forseglede radiatorer med utvidelse stridsvogner, som tillater deg å fylle radiatoren uten å åpne systemet og opprettholde et nivå av ledig plass til å tillate utvidelse av kjølevæske med høyere temperaturer. Skifte et ekspansjonskar, som omfatter drenering av radiatoren, bør ta mellom en og to timer, og krever bruk av fem eller seks verktøy. Du trenger
skrutrekker
Kjølevæske /vann-blanding
Ratchet
Tenger
Fluid evacuator eller kalkun baster
Bucket
Vis flere instruksjoner

1

Fjern væske fra eksisterende utvidelse tank ved hjelp av en væske utslippsventil eller kalkun baster. Kast væsken skikkelig på en EPA-godkjent gjenvinningsanlegg. (Kontakt din lokale grenen av EPA for godkjente steder.) Plasser en bøtte på bakken under området der du skal jobbe for å fange noen ekstra væske.
2

Koble fra øvre og nedre gummi fôr rør fra ekspansjonstanken. Løsne klemmene med en skrutrekker, skralle eller tang, avhengig av hvilken type klammer som brukes. De fleste klemmer vil bli fjernet ved hjelp av en Phillips-skrutrekker.
3

Finn festeskruene. Vanligvis er det fire støttevegger bolter eller skruer som ligger i hjørnene av tanken. Fjern disse og trekke ekspansjonstanken ut av bilen. Du må kanskje koble til eller fjerne urelaterte deler, for eksempel luftfilteret bolig, eller flytte strømledningene til å få tilgang til de ulike festeboltene.
4

Installer den nye utvidelsen tank i motsatt rekkefølge av fjerning av det gamle. Når du har installert den nye container og erstattet festeskruene og de to gummifôrskål linjer, fyller reservoaret til halvfull mark med en blanding av 1 del kjølevæske til en del vann.
5

Sett lokket på reservoaret og starte bilen. La bilen få til driftstemperatur og sjekk hetten og gummifôrskål linjer for lekkasjer. De eneste lekkasjer som kan vises vil være rundt de to gummi slanger eller om den nye utvidelsen tanken har en sprekk eller har blitt skadet på annen måte. Ta ut og feste lekker rør for å sikre at de sitter skikkelig. Erstatte en skadet eller sprukket tank umiddelbart.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69772.html

Previous:
Next:

kjølesystemer