Bab Vibrasjoner Når Turning Min Wheel

Vibrasjon er, av natur, en syklisk feil. Når noe vibrerer, akselererer den i én retning, stopper, går tilbake den andre veien og gjør det igjen. Å spore opp kilden til eventuelle vibrasjoner, må du ta en nærmere titt på de delene som styrer syklisk bevegelse av hjulene og av styresystemet. Vibrasjon mens du slår er aldri et godt tegn, og er generelt en forløper for unnlatelse av å komme. Ikke la disse typer spørsmål går, eller du kan ende opp med dekkene peker i feil retning i forhold til tyngdekraften eller til hverandre. Hjullager

Hjullager er de første komponentene etter at dekkene til å ta kraft av vei konsekvenser og belastning på styringen, og vil stille ut en rekke ganske typiske symptomer før sviktende. Vibrasjon, brummende og sliping er noen av de typiske tegn på ekstrem slitasje på lagrene, og vil generelt bli høyere eller roligere avhengig av hvilken retning du dreier på rattet mens du kjører nedover veien. En dårlig sjåfør-lager vil bli høyere når du ta til høyre, en dårlig passasjersiden peiling vil vibrere mer når du ta til venstre. Peiling støy nesten alltid intensiverer med fart.
Slitte eller ødelagte slutten Lenker

bilens styring end linker ikke bare fortelle hjulene hvilken vei til poenget, de også diktere hjul '"tå". Spissing eller tå-ut refererer til dekkenes relativ vinkel til hverandre. Toe-in betyr foran dekkene er nærmere hverandre enn baksiden, og toe-out betyr at ryggen av dekkene er nærmere hverandre enn frontene. Ekstremt slitt styring endeløkker eller en ødelagt styring linkage kan tillate ett dekk å vingle frem og tilbake på grunn av endringer i tå. Hvis du noensinne har sett en gammel handlekurvens caster hjulet vingler frem og tilbake som du skyver vognen, så du har sett den effekten tå og caster-vinkel endringer kan ha på et kjøretøy.

med kuleledd og foringer

kuleledd delta hjulene til kontrollgruppene, og foringer delta kontrollarmene til kabinettet. Slitte eller ødelagte kuleledd gjør at hjulet til å svinge tilbake i frem som sin ball joint ender bakse rundt i rattstamme eller kontrollgruppene. Foringer er gummi eller polyuretan ermer som omgir kontroll armene 'gjennomgående bolter som de passerer gjennom chassis mounts. Normalt vil foringene bare fungere som en barriere for å absorbere mindre vibrasjoner som er på vei opp gjennom suspensjonen; svært slitt eller skadet foringer, vil imidlertid tillate kontrollarmene å vri seg og forandre suspensjon innretting. Hver av disse kan resultere i vibrasjon når du svinger.
CV Ledd

indre og ytre konstant hastighet ledd vil typisk slipe eller vibrere like før eller under fiasko, og vil tendere å gjøre det når bilens hjul slå en eller annen måte. En konstant hastighet felles fungerer omtrent som i ball-and-socket ledd i skuldre og hofter, og la suspensjon for å flytte og hjulene kan rotere uten snapping aksel sjakter. En CV joint foreligger normalt i en tilstand av forsiktig balanse, men overflødig klareringer som følge av slitasje vil kaste felles ut av balanse og resultat i sliping eller vibrasjon når du svinger.
Vibrasjon Mens Stasjonær

p Hvis rattet vibrerer mens bilen står stille, så er det nesten helt sikkert et problem i servostyringen. Du kunne ha en feil bypass ventil i servostyring pumpe, hvis denne ventilen spretter åpen og lukket for fort når du svinger, kan rask økning og nedgang i styringen manifest som vibrasjon. Det samme gjelder for din servostyring rack, spesielt hvis det vibrerer mer når du slår den ene enn den gjør i den andre. Du kan også være lurt å sjekke brakettene som fester pumpen press linjen, en løs slange kan voldsomt vibrere mot pumpen, ramme eller motor komponenter

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68333.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer