Mine 1999 Ford Taurus Rough Idle, Boder og sjekke motoren lyset er på

Si hva du vil om styling sin, men Fords ultimate boble-bil tilnærming til estetikk ikke holde Taurus - og Mercury Sable stallkameraten - fra å kreve tittelen mestselgende bil i Amerika for en rekke år. Enkelhet og Everyman allsidighet var sentrale elementer i Fords markedsføring ordning for Taurus, gjorde et faktum enda mer opplagt når man tenker på at Tauruses av denne årgangen bare kom med én motor alternativ. Fords Vulcan 3,0-liters V-6 var en velprøvd design, levere utmerket holdbarhet og akseptabel ytelse for prisen. Likevel tar tid sin toll på alle menneskets bestrebelser, og USAs bilpark er intet unntak. Idle Air Control Valve

Vulcan V-6 bruker en servo-styrt inaktiv luft regulatoren til meter luftstrøm på tomgang. IAC fungerer som en supplerende gass blad, sende luft rundt den primære throttle blad og la datamaskinen til mer nøyaktig kontroll luft /drivstoff-forhold på tomgang. Tette eller feil IAC ventiler kan føre til en grov tomgang og steiling henhold plutselig oppbremsing, og vil typisk tur en check engine lys med kode P1506 for en IAC over-speed feil, og P1507 for en under-speed feil.

Oxygen Sensor Feil

oksygen sensor er bilens primære feedback mekanisme, uten det, er datamaskinen bare gjette om hva motoren faktisk gjør. Oksygensensorer kan svikte på en rekke måter, og noen intermitterende og andre konstant. En dårlig O2 sensor vil forvirre datamaskinen, som vil kalibrere sin injeksjon timingen i forhold til O2 sensorens dårlige data. Når O2 sensor blir ille nok, vil datamaskinen ignorere det helt og gå inn i "open loop"-modus for å beskytte motoren. Åpen sløyfe-modus bruker datamaskinen beste gjetning, og kan føre til dårlig tomgang kvalitet og steiling.
Datamaskin eller Power Feil

plutselig og tilfeldig steiling vanligvis oppstår fra bilens tenningssystem, noe som er veldig følsomme for noen form for elektrisk feil. Taurus datamaskinen er akkurat som alle andre ved at den ikke liker plutselige toppene eller dråper i kraft, og de tennspolene gjøre budgivning på datamaskinen. En dårlig dynamo spenningsregulator kan pigg innspill til datamaskinen, og en løs, korroderte eller frynsete jordkabel vil sulte datamaskinen og tenning av nødvendig elektrisk strøm. Nesten alle slags sensor funksjonsfeil vil forvirre datamaskinen og sende det inn i åpen sløyfe laget. Den primære mistenkte - bortsett fra O2 sensor - er den sveiv /kamaksel posisjon sensor, throttle posisjon sensor, masse luftstrømmen sensor og manifold lufttrykk sensor
Random Stuff
.

Vacuum lekkasjer rundt inntak manifold pakning eller i vakuum-linjene vil føre til en grov tomgang og steiling, så vil en defekt eksos gass resirkulering system. En EGR ventilen fast åpen vil kontinuerlig dumpe enorme mengder varm eksos inn i inntaket ditt, forårsaker ovennevnte symptomer og kaster en kode P1408. Lavt drivstoff press vil føre til ujevn tomgang og steiling, men en skitten drivstoffilter vanligvis ikke vil reise et drivstoff lys utover forventet "O2 sensor feil" eller "O2 sensor, bank lean" diagnose. En dårlig drivstoffpumpe vil slippe trykket nok til å stoppe motoren, og det vil kaste en kode som strekker seg fra P1230 til 1250. En dårlig lekkende injektor kan teoretisk føre til steiling hvis det Dumper nok drivstoff til å forvirre O2 sensor og føre til at datamaskinen lene seg ut bensininnsprøytning på tilstøtende sylindere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68290.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer