Hvordan vite om å bytte ut kamaksel Position Sensor eller veivaksel Position Sensor

The kamaksel sensor og veivaksel sensor, selv om begge halveffektsensorer, tjene ulike formål. Begge kan diagnostiseres ved hjelp av lignende prosedyrer. Verken sensor skulle ha noen glitches eller avbrudd i sine respektive sinusbølger når sjekket på en bil oscilloskop. Disse sensorene kan ikke nøyaktig diagnostisert med hensyn til deres funksjon uten at dette utstyret. Den kontrollerer lengden av signalet, den styrke, renhet svingninger og utfall. Du trenger
Sensor Scan Tool med oscilloskop
kode skanner med den medfølgende koden dechiffrere ark
Vis flere instruksjoner
en

Trekk kodene for å se etter anerkjente feil lagret på datamaskinen ved å plugge inn koden scanner inn i OBD (om bord diagnostikk) port. Ni av ti, vil det bli plassert til venstre side av rattstammen under dashbordet. Hvis ved en tilfeldighet den ikke er der, se bak askebeger eller cointray, for eksempel i en Toyota. Vri nøkkelen til "On" posisjon uten å starte motoren. Trykk på tasten merket "Les", og maskinen vil grensesnitt med datamaskinen og gi avkall på eventuelle lagrede feil koder. Disse kodene vil bli vist på koden skanneren i et femsifret format, en bokstav etterfulgt av fire tall.
2

Kryssreferanse disse kodene med koden dechiffrere ark og en forklaring av koden vil bli presentert sammen med den bestemte sensoren pluss variabler, som for eksempel ved svikt i motoren starter siden svikt og type feil. Hvis en cam eller sveiv sensor har sviktet, bør check engine lyset har tent og datamaskinen skulle satt en kode som uttrykker.
3

se forestillingen på en sensor skanning verktøyet. Slå på skanneren, og sett året, merke, modell og motor størrelse for å få opp riktig ark. Det neste spørsmålet verktøyet vil stille er hva slags test ønsket - ". Komponent test" trykk Rull ned til "kamaksel sensor" og trykk på knappen merket "Enter". En liste over tester på kamaksel sensor vil vises. Rull ned til "Waveform Viewer." Oscilloskop er i drift når tilkoblinger er gjort. Når bølgeform viewer er plukket, vil det gi en beskrivelse av plasseringen av det beste stedet å benytte seg av ledninger og hvilke ledninger er som med fargekode.
4

Koble den sorte ledningen på skanneren til god jord, og fest den røde kabelen til ledningen på sele kontakten som beskrevet av skanneren. Start motoren, og observere skjermen. Toppene bør være veldig rett uten raste kanter, avstanden mellom toppene unison, og det bør ikke vise noen åpenbare dropouts (skjermen blir tom). Hvis ved en tilfeldighet bilen ikke starter i det hele tatt, bla til "No start tilstand test." Skanneren vil fortelle deg hvor du finner ledningen for å teste sensoren for en fullstendig fiasko og fargen på ledningen. Siden motoren ikke vil starte, er det ingen bølgeform. Det vil sjekke sensoren i form av frekvens og kapasitet som motoren dreier ikke kan starte. Hvis frekvensen er der, er problemet andre steder. Hvis signalet ikke er der, har sensor mislyktes. Den samme prosedyren gjelder for veivaksel sensor.
5

diagnostisere problemet gjennom prosessen med eliminering. Tatt i betraktning at cam-sensoren har en direkte innvirkning på driften av drivstoff injektorer og sveiv sensor på tenningen, sjekk om det er gnist på pluggene. Trekk en av tennplugg ledninger utenfor en av pluggene. Installere en ekstra tennplugg i-ledningen og legge ut kontakten på motoren slik at det får en god jord.
6

Ha en hjelper sveiv motoren rundt, og se etter en gnist på pluggen . Hvis det er gnist, er sveiven sensoren fungerer godt nok til å starte kjøretøyet. Hvis det ikke er noen gnist, da føleren er dårlig. Hvis motoren vil starte, men med problemer og strømmen er meget svak og motoren går ganske ujevn (kan ikke holde en jevn rpm), er kamaksel sensoren sannsynlig den skyldige. Dette er det beste som kan bli bestemt uten riktig verktøy. For å begrense dette ned ytterligere, sjekk plugger, ledninger og vakuum slanger. Hvis det ikke er noen problemer funnet, oddsen er utmerket at sensoren er dårlig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66101.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer