Hva forårsaker Sjekk Engine Lett å komme videre i en Windstar?

Den forhjulsdrevne Windstar ble produsert av Ford 1995-2003 og ble etterfulgt av den Freestar. For å forstå hvorfor en check engine lys, eller Feil Indikatorlampe (MIL), kommer på, må du forstå at on-board diagnostiske datamaskin (OBD-I og OBD-II) er det som utløser en MIL. Alle biler produsert etter den første januar 1996 er utstyrt med OBD-II-maskiner og et standard sett med sensorer som kan leses med en OBD-II kompatibel leser. Eksos Problemer

Fuel-injisert biler som Ford Windstar har sensorer i eksossystemet. Det er en katalysator, en oksygensensor, og av og til en andre oksygensensor. Som van varmes opp, varmer opp eksos oksygensensoren (e). Deres primære funksjon er å sammenligne mengden av oksygen på innsiden av eksosrøret med mengden av oksygen utsiden av eksosrøret. På denne måte kan datamaskinen justere mengden av brensel inn i motoren for å sikre en fullstendig forbrenning. Hvis en av disse sensorene bryter eller blir tilsmusset, vil datamaskinen utløse MIL slik at du vet at bilen trenger service.
Feiltenning

OBD-II-motorer ha en knock sensor som kan fortelle når en sylinder ikke fyre riktig. Dette betyr vanligvis at drivstoffet antennes enten før det skulle, etter at det var ment til eller ikke tenne i det hele tatt. Alle disse forholdene er dårlig for motoren, og vil utløse MIL å komme på.
Kjlevæsketemperatur

Ikke alle biler har en temperaturmåler. OBD-II kompatible biler har en sensor for kjølevæske temperatur, imidlertid. Hvis kjølevæske temperaturen blir for høy, vil MIL belyse, noe som indikerer at motoren trenger service.
Resirkulering av eksosgass Valve

resirkulering av eksosen (EGR) ventiler er ment å mate ubrent brennstoff og oljedamp fra motorens veivhus tilbake inn i forbrenningskammeret for å brenne dem. Dette er en viktig del av motorens funksjon. Som i 2010, EGR ventiler er en obligatorisk del av utslipp kontroll standarder. I tillegg vil en EGR ventil som sitter fast åpen eller lukket forårsake en motor for å kjøre dårlig og utløse MIL.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64986.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer