Hvordan sjekke en kamaksel Reference Sensor

The kamaksel posisjon sensor overvåker rotasjon av motoren og leverer kjørecomputer med informasjon om grader rotasjon for identifisering av stempel posisjon i hver sylinder. Datamaskinen beregner deretter når øvre dødpunkt av rotasjonen vil oppstå, og justerer innsprøytning og tenning funksjon tilsvarende. Uten denne signal fra cam posisjon sensor, vil symptomer som vanskelig å starte og steiling inntreffer. Diagnose krever bruk av noen spesialisert utstyr som er tilgjengelig på nettsteder som DIY-auto-repair.com (se referanser). Du trenger
Scanner
DVOM (digital Volt /ohm meter)
Vis flere instruksjoner
en

Vri tenningsnøkkelen til av-posisjon og koble skanneren kabelen i den diagnostiske kontakten. Plasseringen av diagnostiske kontakten før 1996 er tilfeldig, og kan finnes ved hjelp av en reparasjon informasjonssystem som AllData. Koblingen i Referanser har mer informasjon om dette systemet. Modeller fra 1996 og senere ha en standardisert plassering under høyre side av dashbordet i nærheten av rattstammen.
2

Vri tenningsnøkkelen i startposisjon og slå på skanneren i henhold til produsentens instruksjoner. Hente DTC (Diagnostic Trouble Code) ved å velge DTC tast eller knapp, eller bla nedover i menyen og velge DTC-funksjonen. Registrere all lagret DTC informasjon. Ikke fjerne feilkoder på dette tidspunktet. Kode P0340 bør lagres hvis det er en feil i kamaksel Position Sensor Circuit.
3

visuell kontroll av sensor og kabling. Erstatte eventuelle skader åpenbart skadet sensor og reparasjon ledninger etter behov. En vanlig årsak til krets svikt er chaffed ledningsnett og smeltet kontaktene.
4

Mål motstanden i sensoren med en DVOM (digital volt /ohm meter) og sammenligne spesifikasjoner funnet i informasjonssystemet. Erstatte eventuelle sensorer som ikke oppfyller spesifikasjonene.
5

Sett ECM (elektronisk kontroll modul) hvis sensor og ledninger pass inspeksjon og testing.
6

Clear feilkoder med skanneren, og prøvetur for å verifisere reparasjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64462.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer