EGT Installasjon

Eksos temperatur (EGT) målere er installert i kjøretøy som er utstyrt med etter-markedet turbo boosters. Disse målerne brukes til å bestemme hvor hardt en motor arbeider mens et kjøretøy blir drevet. Mengden av brennstoff sprøytet inn i motorsylindrene øker etter hvert som RPM øker. Dette fører til at avgasstemperaturen til å stige. En sjåfør bruker EGT å overvåke temperaturen i motoren. Å vite motorens driftstemperatur hjelper deg å holde motoren mot overoppheting, som kan hjelpe deg å unngå en kostbar reparasjon. Du trenger
Stikknøkkel satt
Vernebriller
Arbeidshansker
Drill
21/64-inch borekronen
1/8-tommers NPT springen
Drill smøremiddel eller kutte væsken
Magnet
1-tommers borekrone
1-tommers gummimaljen
Vis flere instruksjoner
en

Fjern de fire boltene som holder varmen skjerme mot motorens eksos manifold, med en pipenøkkel. Trekk oksygen sensor ledning ut av setet sitt. Sensoren er plassert på venstre side av varmeskjoldet. Fjern varmeskjoldet og sett den på et trygt sted.
2

Undersøk eksosmanifolden og bestemme hvor du skal montere den EGT. EGT bør monteres på løperen i eksosmanifolden som er koblet til en sylinder som er mest sannsynlig å kjøre det magreste, enten sylinder nr. 1 eller nr. 2.
3

Sett på dine vernebriller og arbeidshansker. Bore et pilothull i eksosmanifolden. Slå på motoren og la den inaktiv. Dette vil blåse ut eventuelle metallspon og hindre dem fra å falle inn i turbinhuset. Fjern borekronen og plassere en 21/64-inch borekronen inn i chucken og stram til. Påfør en liten mengde drill smøremiddel eller skjærevæske på borekronen før du begynner å bore inn i manifolden. Påfør mer smøremiddel som nødvendig for å beskytte den litt som du borer gjennom metall av manifolden.
4

Kjør en magnet over hullet for å plukke opp eventuelle metallspon som ble opprettet under boring.

5

Påfør kutte smøremiddel på kranen. Med bilen fortsatt går på tomgang, plasserer 1/8-tommers NPT springen i hullet du boret inn i manifolden for å starte tråder for EGT probe montering. Bor kranen ned i hullet og stoppe når gjengene på den koniske ende av trykk er like under innsiden av manifolden. Slå av bilen.
6

Skru EGT probe passer inn i gjengene i hullet til den er stram. Plasser EGT sonde inn i beslaget.
7

Undersøk motorrommet layout for å finne ut hvor egt ledningene skal gå. Koble måleren ledningene til måleren ledningsnett.
8

Bor et 1-tommers hull gjennom brannmuren og inn i bilens interiør. Sett gummimaljen inn i hullet. Kjør ledelsen gauge gjennom pakningen og inn i bilens interiør. Koble ledningen til EGT sensor modulen. Koble modulen til bilens ledningsnett i henhold til sine pakkeinstruksjoner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97632.html

Previous:
Next:

interiør ettermarkedet alternativer