Vinnerlaget Storbritannia om Bolt: – Du kommer aldri til å se noe liknende igjen

LONDON (Dagbladet): Usain Bolt lå på tredjeplass ut på den siste hundremeteren av sprintstafetten i kveld da han fikk en strekk i venstre lår og hinket seg ut av både medalje og karriere.

Lagkamerat Yohan Blake slaktet arrangøren og all ventinga i forkant av stafetten, men de overraskende vinnerne fra Storbritannia mener de hadde vunnet uansett om Bolt hadde fullført eller ikke.

- For å være ærlig sto jeg rett ved siden av ham da det skjedde. Jeg hadde akkurat gitt fra meg staven og sto og skrek mens jeg tenkte at vi kom til å vinne dette. Så begynte han å halte helt ut av det blå. Det var trist å se, men denne sesongen handlet om fansen for hans del, sier Daniel Talbot i pressesonen etter løpet.

Kom for å vinne

Ankermann Nathaneel Mitchell-Blake var ustoppelig i kamp mot sølvmedaljøren fra hundremeteren Christian Coleman, og er også sikker på at han hadde vunnet om også Bolt hadde fullført.

- Vi kom ikke bare hit for å delta, vi kom hit for å vinne, og det var det vi gjorde. Tida var en bonus, det var ikke det vi fokuserte på, men alt falt bare på plass, sier Talbot.

37.47 er ny britisk rekord, og verdens raskeste tid på stafetten i år.

- Da jeg kastet meg fram og krysset målllinja var jeg ikke sikker på om jeg hadde vunnet, men da jeg så klokka på storskjermen skjønte jeg det.Når du ser det er det vanskelig å tro det, men klokka ljuger. Klokka ljuger ikke, sier Mitchell-Blake til Dagbladet med kveldens bredeste smil.

Hyllet mesteren

På pressekonferansen etter 5000-meteren, satte Mo Farah ord på de motstridende følelsene som gikk rundt stadion da britene vant, mens Usain Bolt lå igjen på bakken.

- Jeg så Bolt ligge på bakken der, samtidig som jeg så at Storbritannia vant. Jeg visste ikke om jeg skulle være lei meg fordi Bolt var skadd, eller om jeg skulle være glad for at Storbritannia vant, sa Farah.

De britiske sprintverdensmesterne var ydmyke overfor hvem de slo i siste løp.

- Dette året handlet om fansen, for Bolts del. Hans ettermæle er sikret uansett. Hva han har gjort for denne idretten er det største i historien og han er den største utøveren som noen gang har levd. Skader er fælt uansett, men det ødelegger ingenting for ham. Han har vunnet alt, og er helten til alle oss, sier Adam Gemili.

- Vi er veldig privilegerte som får komme her og løpe i kveld. Mos siste løp, Bolts siste løp.

- Det er en ære bare å være på banen sammen med ham. Vi har alle vokst opp med å se på ham, og Beijing i 2008, du kommer aldri til å se noe liknende igjen. Han slapp armene sine ned med tretti meter igjen, og løp fortsatt fra folk, supplerer Talbot.

- Å få være der, på hans siste kveld, var en ære. Dessverre ble det ikke medalje på ham.

Saturday, August 12th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments