Trump må nøye seg med B-artister og dels ukjente popartister på innsettelsen

(Dagbladet): Donald Trump har slitt med å få artister til å opptre, i forbindelse med at han innsettes som ny amerikansk president 20. januar.

De store uteblir

Mens store stjerner som Aretha Franklin, Bruce Springsteen, U2 og Beyoncé sang da Barack Obama ble innsatt som president, kan ikke Trump velge øverst på lista.

CTV News har publisert en full liste over artistene som vil opptre under innsettelsen av Trump, og de store artistene glimrer med sitt fravær.

Den mest kjente på lista er country-artisten Toby Keith.

Hollywood-skuespiller Jon Voight, som også støttet Trump under valgkampen, vil også bli å se på scenen. Det samme gjør bandet «3 Doors Down».

Mer ukjente

Derfra blir navnene mer ukjente. Jackie Evancho, 16-åringen som kom på andreplass under talentkonkurransen «America’s Got Talent», skal mest sannsynlig synge nasjonalsangen.

Bandet «B Street Band», som er et tribute-band til Bruce Spingsteen, vil spille Springsteens låter i forbindelse med innsettelsen, uansett hva han selv måtte synes om det.

«The Boss» selv, har vært kritisk til Trump, og sagt at «republikken er under angrep av en idiot.

Ellers fylles lista av countryartist Lee Greenwood, The Frontmen of Country, DJ Ravidrums, dansegruppa Radio City Rockettes, hvor noen av medlemmene har nektet å opptre i protest, og musikerne i The Piano Guys. I tillegg opptrer en rekke ulike korps.

Kjendis-nei

Trump har selv beskrevet innsettelsesseremonien som en stor begivenhet, og selv om mange av USAs største kjendiser har gjort det klart at de ikke ønsker å bivåne seremonien i det hele tatt.

The Mormon Tabernacle Choir, som har sunget ved tidligere innsettelser, har bekreftet at de kommer til å opptre også denne gangen. Det har riktig nok ikke skjedd uten debatt, og minst ett medlem av gruppen har sluttet i protest, ifølge CNN.

Broadway stjerne Jennifer Holliday skulle egentlig opptre under konserten som arrangeres dagen før Trump innsettes, men har trukket seg. Holliday uttalte i et intervju lørdag at hun melder avbud etter å ha blitt kritisert for å stå for samme syn som Trump på homofile. Hun beklager egen mangel på dømmekraft.

- De skeive miljøene har vært en stor del av livet mitt og karrieren min, sier hun.

Tuesday, January 17th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments