Terese (47) har fått et nytt familiemedlem: – Den kommer inn i stua om verandadøra står åpen

(Dagbladet): På Lysaker i Bærum har Terese Fjell og hennes to katter fått et nytt familiemedlem. En vill rev har siden i fjor sommer kommet jevnlig innom hagen – og stuen – for selskap og mat.

Det var NRK Østlandsseningen som først omtalte sake.

- Det er egentlig katta som begynte å mate reven, forteller Fjell til Dagbladet.

Kattene har for vane å fange mus, men de spiser aldri musa. Så når Fjell måtte kaste musa ut i hagen igjen, kom reven løpende for en matbit. Så ble reven enda tammere.

  • Se reven møte en av kattene til Fjell i videoen øverst i saken.

- Om sommeren har jeg også verandadøra åpen slik at kattene kan gå inn og ut som de ønsker, og da fulgte reven etter. Den gikk inn i stua og forsynte seg av kattematen, sier Fjell.

Hva tenkte du da, da du plutselig hadde en rev i stua?

- Jeg synes det var hyggelig. Jeg begynte å prate med den. Jeg er veldig glad i dyr, og vant med dem, forteller katte-eieren som også driver med hest.

- Respekterer katta

I vinter kom reven tilbake, og mer jevnlig. Hver kveld, og av og til om morgenen, kom reven. Dermed begynte Fjell å sette ut mat til den.

- Han er blitt som en del av min lille familie. Jeg setter ut mat, og passer alltid på at jeg har kjøpt inn mat til den også. Om den ikke kommer en kveld, blir jeg fort bekymret.

Fjell har fått stor oppmerksomhet for en video hun postet på Facebook av ei av kattene og reven som hilser på hverandre en morgen.

- De går veldig godt overens. Det er tydelig at de kommuniserer med hverandre. Det er også tydelig at reven respekterer kattene, og forstår at dette er kattas territorie, og at maten inne i stua også er kattas, mener Fjell.

Har du noen betenkeligheter rundt at du gir den mat?

- Nei, jeg har sjekket opp i det. Og flere eksperter mener det er bra å gi reven mat slik at den klarer seg gjennom vinteren. Den spiser nesten en kilo om dagen. Om jeg gir den litt ekstra mat, vil den fortsatt ha instinktene sine for å få tak i mat selv, svarer Fjell.

- Ikke galt å mate rev

Asle Stokkereit som er viltforvalter hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus, sier til NRK at det i utgangspunktet ikke er noe galt i at ville rever får servert mat av mennesker.

– Det finnes sikkert dem som har synspunkter om dette, men det er ikke forbudt og slik vi ser det ikke som noe feil i utgangspunktet, sier Stokkereit til statskanalen.

Likevel kan det være en viss fare for at rev som blir vant med å oppholde seg i et tettbebygd strøk, kan bli overkjørt.

Fjell sier til Dagbladet at hun er klar over den faren, men at ville rev har vært observert i området helt siden hun var barn.

- Reven var her før oss, og det er også andre enn bare denne reven i området her. Vi har en stor tomt på tre mål og et lite vann som flere andre dyr også oppsøker. De kommer nok hit først og fremst fordi det er tilgang på rent vann, sier Fjell.

Hun håper også at reven fortsetter å komme på besøk en god stund fremover.

Saturday, January 14th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2023
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments