Studentboliger skal skaffe ny stadion

(Finansavisen): – Vi er i en utredningsfase, men SiB (Studentsamskipnaden i Bergen) er veldig interesserte i å kjøpe, så vi kartlegger muligheter, kostnader og inntekter, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen til Finansavisen.

Bergens Tidende skrev i forrige uke at klubben jobber med utbygging av hovedtribunen, som i en årrekke har vært et problembarn med store rehabiliteringsbehov, men en skrantende klubbøkonomi og 160 millioner kroner i gjeld har ikke åpnet for større investeringer.

Bergen har et stort underskudd på studentboliger, og med Høyskolen på Vestlandet nær sagt vegg-i-vegg med stadion, vurderer klubben å bygge 352 boliger som SiB kan kjøpe for 285 millioner kroner.

– Vi har ikke noen endelig salgssum å forholde oss til, men vi vet hva SiB er villige til å betale, så vil tiden vise hva reguleringsplaner og kostnadsbildet på byggingen hvordan regnestykket kan bli. 352 er maksantall slik det ser ut foreløpig, men om vi ønsker å benytte deler av enkelte arealer til eget bruk blir inntektene lavere. Vi vet inntekt pr. hybel, men antall er ikke besluttet. Vi utreder mulighet for gymsal og andre egne arealer. I tillegg får vi ny tribune med moderne publikumsfasiliteter og ser på muligheten for å lukke stadion. Pr. i dag er tre hjørner åpne, sier Johannesen til Finansavisen.

Få studentboliger

– Dere vurderer ikke å gjøre som Lillestrøm, som har bygget ordinære boliger i stadionkroppen?

– Fordelen med studentboliger er at det skaper langt mindre biltrafikk enn vanlige boliger. Utfordringen er logistikken til stadion, og flere biler i området, ville neppe blitt tatt godt i mot, påpeker hun overfor Finansavisen.

Leilighetene blir på rundt 20 kvadratmeter, med unntak for handicap-tilrettelagte og parleiligheter.

– Kontorer kan også være en mulighet, men det er ikke mangel på kontorarealer i Bergen i dag. Vi bygger ikke noe nytt uten at vi har en langsiktig leieavtale på plass, sier Johannesen til avisen.

Brann tok en overraskende andreplass i fjorårets serie i opprykksåret. Det ga mer penger fra forbundet, noe høyere billettinntekter enn budsjettert og gir klubben inngang til Europacup-spill kommende sesong.

– Vi har ikke behandlet regnskapene i styret ennå, men det jeg kan si er at vi håper på pluss i bøkene, sier Johannesen.

Etter første halvår viste regnskapet minus 1,9 millioner, mens budsjettet tilsa et underskudd på 1,3 ved nyttår.

Uten den glade giver Trond Mohn hadde tallene sett helt annerledes ut. I 2015 ga han klubben 19,9 millioner kroner, tilsvarende 19 prosent av driftsinntektene, opplyser Finansavisen. Fra 2011 til 2015 har Mohn bidratt med nær 74 millioner, og også i 2016 donerte han velvillig.

Flere økonominyheter

Fornyet håp for gigantisk Fredriksen-deal?
Oljemygg tar grep

Monday, January 23rd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments