Stig-André Berge skulle dele ut «Utøvernes pris». Ble selv lest opp: – Det var en bombe

(Dagbladet): I kveld inviterer norsk idrett til fest for året som gikk. Selv om det til tider har vært et turbulent idrettsår sett med norske øyne, har vi også noen sterke sportslige prestasjoner å feire.

Utøverne selv stemte fram bryter Stig-André Berge som vinner av «Utøvernes pris». Han skulle selv dele ut prisen til vinneren sammen med Tiril Sjåstad Christiansen, og så veldig overrasket ut da hun leste opp hans navn.

- Det er en av de gjeveste prisene å vinne i kveld, sa Tiril Sjåstad Christiansen, før hun leste opp navnet til Berge.

- Det var en bombe det også, gitt, sa Berge i takketalen etter å ha summet seg litt og mottatt hyllesten fra publikum.

Vant to priser

Berge vant også prisen «Årets forbilde» tidligere i kveld.

- Jeg har vel aldri blitt satt ut så mye som jeg ble nå. Jeg holdt på å si ganske mange ting som ikke egner seg på tv, det kan vi ta på nachspiel etterpå, sa Berge blant annet.

- Denne er ikke bare min, den er hele bryte-Norge sin, sa han om prisen.

Bronse i Rio

Stig-André Berge ble belønnet med en olympisk bronsemedalje i Rio etter fire år med blodslit. Den norske bryterfavoritten tok den første OL-medaljen i øvelsen siden Jon Rønningen vant gull i Barcelona-OL i 1992.

For Stig-André Berge ble det en emosjonell bronsefinale. Før nordmannen kvalifiserte seg til OL i vår, mistet han sin mor Anne Elisabeth, en av hans store støttespillere, i kreft, noe han har snakket åpent om flere ganger.

- I hennes siste døgn lovet jeg henne at jeg skulle fortsette jobben og klare en medalje her i Rio, fortalte han pressen etter bragden.

Norges medaljevinner kunne også fortelle at han ikke husket stort av sitt livs viktigste brytekamp da han sto på pallen.

Saturday, January 7th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2023
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments