Statsminister Löfven: – Alt tyder på at det er et terrorangrep

(Dagbladet): En lastebil har kjørt inn i en folkemengde i Drottninggatan i Stockholm. Minst tre personer skal så langt være døde og åtte personer skal være skadet.

- Sverige har blitt angrepet. Alt tyder på at det er et terrorangrep, sier Sveriges statsminister Stefan Löfven. Det skriver Expressen.

Löfven bekrefter samtidig at en mistenkt gjerningsperson har blitt pågrepet.

- En mann lå på bakken og hadde fem-seks politifolk rundt seg, sier Dagens Nyheter-reporteren Emma Bouvin.

Det er uklart om pågripelsen har noen sammenheng med hendelsen der en lastebil kjørte inn i Åhléns City.


TRE DØDE:  Statsminister Stefan Löfven kommenterer hendelsen i Stockholm, der en lastebil har kjørt inn i en folkemengde og drept tre. Foto: Thomas Johansson/TT / NTB scanpix
Vis mer

Löfven kommer med uttalelsen på en pressekonferanse. Han befinner seg i Skene i forbindelse med bussulykken i Härjedalen tidligere denne uka, og var på vei til Göteborg. Han returnerer nå til Stockholm i stedet.

Löfven sier at regjeringen holdes løpende oppdatert om hendelsen i Stockholm sentrum. Han oppfordrer alle til å følge politiets oppfordring om å holde seg innendørs og ikke oppsøke Stockholm sentrum.

– Jeg tenker på ofrene, deres familier og de sårede, sier den svenske statsministeren.

En talsperson for Tysklands forbundskansler Angela Merkel sier at Tyskland «står med» Sverige.

Kongefamilien forferdet

Kong Carl Gustaf uttaler at hele den svenske kongefamilien er forferdet over informasjonen om ettermiddagens hendelser i Stockholm.

– Bakgrunnen og omfanget av det inntrufne er ennå ikke kjent. Vi følger utviklingen, men allerede nå går våre tanker til de rammede og deres familier, uttaler svenskekongen på kongehusets nettsider.

Meldes om skyting

Det meldes om skuddveksling flere steder i Stockholm sentrum, ifølge NTB.

Nyhetsbyråets TTs reporter opplyser at det er kaos ved Stockholm sentralstasjon. Ifølge Aftonbladet flykter folk fra stasjonen. Politiet har foreløpig ikke uttalt seg om hva som skjer ved stasjonen.

- Folk løper ut fra sentralen til perrongene og skriker, melder TT.

Politiet har bedt folk å holde seg unna Stockholm sentrum, og å holde seg hjemme. Hele byens T-banenett er stengt av, sammen med flere offentlige bygg – blant dem parlamentsbygget Riksdagen.

Dagbladet oppdaterer saken.

Friday, April 7th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments