Slik skal Norwegian unngå feriekaos i helga

(Dagbladet): Akutt pilotmangel de siste dagene har ført til kanselleringer – og mange har fått feriene sine ødelagte.

Fredag er den store utfartsdagen på norske flyplasser, og er du altså så heldig å skulle starte ferien i dag, melder Norwegian om gode nyheter: De har ingen kanselleringer i dag.

Lover ikke null kanselleringer

- Vi gjør alt vi kan for at det også vil vedvare i helga og resten av sommeren, sier pressekontakt i Norwegian, Charlotte Holmbergh Jacobsson, til Dagbladet.

Holmbergh Jacobsson kan imidlertid ikke love at det blir en problemfri helg for lavprisselskapet.

- Vi kan aldri love at det ikke blir kanselleringer ettersom mange utforutsette ting kan skje. Det kan både være vær, lynnedslag, begrensninger i luftrommet og andre årsaker som gjør at et fly blir kansellert eller forsinket. Det kan alltid skje uforutsette ting. Det vi imidlertid kan love, er at vi gjør alt vi kan for at passasjerer blir fraktet dit de skal, sier hun.

Piloter har meldt seg

I et forsøk på å demme opp for manglende besetning i sommertrafikken tilbyr Norwegian pilotene dobbel overtidsbetaling for å selge fridagene.

Det er de overtidsbetalte pilotene og innleide fly på så kalte wet lease-avtaler som redder Norwegian.

- Vi har ikke oversikt over hvor mange piloter som har meldt seg, men vi er glade for at mange har meldt seg, sier pressekontakten.

Holmbergh Jacobsson sier de heller ikke har oversikt over hvor mange fly de har leid inn.

- Ekstra press

Martin Stork, leder i Norwegian-pilotenes fagforening i Spania (SEPLA) og for den internasjonale paraply-organisasjonen Norwegian Pilots Group (NPG), fortalte til Dagbladet i går at pilotene stadig får SMS om de kan jobbe ekstra.

- Vi vil ikke ha dette ekstra presset om å jobbe, fordi de kan bli fristet til å fly selv om de er slitne, sa Stork.

-Hva er dere redd for hvis pilotene ikke hviler nok?

- Som pilot har du 189 mennesker bak deg og om du flyr lange dager og mange på rad, blir du til slutt sliten. Da trenger du disse hviledagene. Det er et sikkerhetsspørsmål å sørge for at du alltid er tilstrekkelig uthvilt.

Norwegian sier følgende til Storks kommentarer:

«Flysikkerheten kommer alltid først – uansett. Arbeidstidsbestemmelsene er strengt regulert i hele Europa og vi følger selvsagt disse. Vi poengterte dette i vårt tilbud til pilotene, og vårt meget kompetente og dyktige pilotkorps forvalter dette ansvaret utmerket hver eneste dag», kommenterer Bjørn Erik Barman Jenssen, administrerende direktør for Norwegian Air Resources.

«Vi har forhandlet om tariffavtale med SEPLA i lang tid, og som kjent må det to parter til for å få dette på plass. Arbeidstidsbestemmelsene gjelder i hele Europa og regelverket sikrer pilotenes rettigheter på dette området uavhengig om det er en tariffavtale på plass eller ikke», repliserer Bjørn Erik Barman Jenssen.

Friday, June 30th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments