Roger Ruud i tårer ett år etter brannen: – Det er skremmende

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Den norske hopplegenden Roger Ruud (58) var på plass i Garmisch-Partenkirchen da Daniel-André Tande (22) vant Nyttårshopprennet i dag.

Som vinner av rennet i 1982 har Ruud for vane å være på plass i Garmisch. Og for noen kontraster: I fjor sto hopplegenden ribbet til skinnet i den tyske byen etter at huset på Toten brant ned lille julaften. De eneste klærne han eide, var de han hadde på seg – og som han hadde fått av hopplandslaget.

I år har han gått rundt og promotert Roger Ruud-truser under Hoppuka. Humøret er helt annerledes. Og dårligere ble det ikke da Tande vant i dag.

Ruud vet ennå ikke var som forårsaket brannen som startet da han lå og duppet av på ettermiddagen.


TIL TOPPS: Daniel-André Tande jubler sammen med resten av gutta. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

- Selvfølgelig er det skremmende. Det har gått ett år og brannårsaken er ukjent, sier Ruud, som i dag først og fremst ville snakke om triumfen til Tande.

Har troen

Da nordmannen gikk til topps – og den norske nasjonalsangen ble spilt over anlegget – klarte ikke Ruud å holde tårene tilbake. Han kjente på følelsene fra da han selv herjet i hoppbakken. Og han var stolt av å være nordmann.

- Det finnes ikke noe større enn å vinne i Garmisch-Partenkirchen og Holmenkollen, hvis du ser bort fra mesterskap. Da han satt på bommen i siste hopp, var jeg sikker på at det skulle gå veien. Han har hele tida vært trygg på andrehoppet, sier Ruud til Dagbladet.

Hvis Tande holder følge også etter rennet i Innsbruck, har Ruud troen på at vi kan få en norsk sammenlagtseier. Foreløpig ser det ut til å bli et race mellom Kamil Stoch, Stefan Kraft og Tande.

- Han er veldig god. Han har aldri vært så god som nå. Han har selvtillit til å komme gjennom rennet i Innsbruck på en grei måte, sier Ruud.

Omsvermet

Tande var en svært omsvermet mann i Garmisch-Partenkirchen i ettermiddag. Tysk presse var opptatt av hans interesse for Premier League-klubben Liverpool, der tyskeren Jürgen Klopp er trener.

- Det var deilig, sier Tande om seieren.

- Jeg hadde det helt jævlig da jeg satt alene igjen på toppen i andre omgang. Jeg sleit med å puste med magen. Den følelsen jeg hadde da jeg gikk ned i sittestilling, har jeg aldri hatt tidligere.


ET FLOTT SYN:  Daniel-André Tande. Foto: NTB scanpix
Vis mer

Roger Ruud forteller at han skal følge Hoppuka helt ut. Hopperne reiser videre til Innsbruck i Østerrike i morgen. I fjor fikk Ruud oppleve at Kenneth Gangnes – også han fra Toten – gjorde sine saker bra i Garmisch med andreplass.

Om brannen sa han til Dagbladet:

- Jeg anbefaler alle å sjekke batteriene på brannalarmen. Det reddet i alle fall meg.

Maktesløs

Videre fortalte han:

- Jeg følte meg helt maktesløs. Jeg prøvde å tenke på hva jeg kunne gjøre for å redde ting. Men jeg klarte ikke å redde noe som helst. Jeg prøvde å knuse ei rute og gå inn på den ene sida av huset. Men det var bare å gi opp.

Brannfolkene dukket opp etter 13 minutter. Blant det som forsvant var avisutklipp fra hoppkarrieren.

- Det føltes som en evighet mens jeg sto midt oppi det. Jeg har bodd i huset siden slutten på 80-tallet. Det er mange ting som flyr gjennom hodet ditt, fortalte Ruud, som var desto høyere oppe i dag.

Sunday, January 1st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
September 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Recent Comments