Riise gruer seg etter brorens avgjørelse: – Det er i sofaen det slår deg i trynet, hva du har gjort

(Dagbladet): John Arne Riise la opp som fotballspiller forrige uke, endelig denne gangen skal det være, etter en lang og svært innholdsrik karriere.

Nå er det bare én Riise-bror igjen i norsk toppfotball. Bjørn Helge virker på sin side knalltent for årets eliteseriesesong, men han innrømmer at brorens avgjørelse har fått ham til å tenke på når det er slutt også for ham.

- John Arne har jo nok å henge fingrene i, Betsson, reisene med Liverpool legends, og han har flere prosjekter på vei. Men han er jo en rastløs person, da. Det var som Trond (Fredriksen, AafK-trener) sa til meg: «Det er først når du legger opp og sitter der i sofaen at det slår deg i trynet: Hva er det du har gjort», sier Riise til Dagbladet.

Vi være for sta til å innse det

Aalesund-kapteinen sier han tror det var derfor storebroren tok en ekstra runde i India også, at han ikke ennå var helt klar for å gi seg.

- Så tror jeg faktisk det kommer et punkt der kroppen ikke fungerer sånn som du vil. Du føler deg ikke like godt trent, og det går ikke så fort som du ønsker, du henger litt etter – men hodet ditt vil fortsatt. Sånn tror jeg også jeg vil føle det, at kroppen vil si fra først, mens hodet mitt vil være for sta til å innse at nå er det på tide, sier Bjørn Helge Riise.


HELTENT: Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise ser fram til et par sesonger til i Eliteserien. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Vis mer

- Jeg tror jeg kommer til et punkt der det blir sånn. Han (nikker mot Trond Fredriksen) kommer nok til å si fra da, men jeg kommer sikkert til å være stein uenig. Det tøffeste blir nok å komme til det punktet sjøl, der du innser at nå er det nok. Jeg tror John Arne kom dit nå, etter det siste oppholdet i India, sier Riise.

Tøft å komme tilbake

Eldstemann Riises tilbakekomst til norsk fotball ble ikke den suksessen han hadde håpet på, og da de to brødrene endelig fikk spille sammen for Aalesund, så ble det en kortvarig opplevelse.

John Arne ga seg i juni i fjor, bare noen måneder etter at han ble klar for hjembyklubben etter en lang prosess. I august samme år gjorde han altså comeback i India.

- Det er ikke bare å komme tilbake til norsk fotball og spille heller, det merket jeg sjøl da jeg kom fra Fulham. Du spaserer ikke inn her, du må være på tå hev, være godt trent og ha den mentaliteten og konkurranseinstinktet fortsatt, sier Bjørn Helge Riise.

- Hva gjør du selv for å forberede deg på livet etter karrieren?

- Jeg håper på å holde på innenfor fotballen, sier Riise kjapt.

- Jeg tar trenerkurs og trener g16 og g14-lagene i hjembyen. Jeg har tatt to av kursene og har to igjen, som jeg ikke får ta før jeg har lagt opp. Men jeg tar til meg alt jeg kan av læring. Du møter masse spillere og trenere med ulike filosofier og meninger, og jeg prøver å suge til meg alt jeg kan, sier 33-åringen til Dagbladet.

Aalesund serieåpner borte mot Stabæk søndag.

Friday, March 31st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments