Reporterens spørsmål skapte full forvirring. Nå snakker han ut etter blemma

(FourFourTwo): Bastian Schweinsteger ble i går presentert som Chicago Fire-spiller etter overgangen fra Manchester United. Men det var en i salen som stjal oppmerksomheten.

Det var videoreporter Derek Henkle, utsendt fra nyhetsbyrået AFP, som kom med et merkelig spørsmål om hvorvidt Schweinsteiger håpet å vinne VM med Chicago Fire. Schweinsteiger henvendte seg til manager Veljko Paunovic, og det var tydelig at tyskeren skjønte at det var noe som ikke stemte.

Reporteren tok etter hvert selv ordet igjen, og ba om å få omformulere spørsmålet. Det ble ikke noe bedre (se video øverst i artikkelen).

- Først trodde jeg han ikke forsto spørsmålet. Det jeg forsøkte å få svar på, var om vi kunne forvente store trofeer fra Chicago Fire, særlig etter suksessen til Chicago Cubs (baseball) og Chicago Blackhawks (ishockey), sier Henkle.

Videoreporteren forteller at han mente å snakke om VM for klubblag, som Chicago Fire vil kvalifisere seg for dersom de skulle vinne CONCACAF Champions League.

- Vi som klubb spiller ikke i VM, vi får rette det til MLS-cupen, sa Chicago Fires sportsdirektør Nelson Rodriguez, før Schweinsteiger fikk ordet.

- Beklager

Henkle forteller at han ikke er en sportsreporter, men at han dekker mange forskjellige temaer for AFP. Han har derfor ikke alltid like god kunnskap om emnene han jobber med. Schweinsteiger svarte heldigvis høflig på spørsmålet.

- Jeg beklager virkelig hvis jeg fornærmet noen. Jeg har skjønt at jeg snakket om feil turnering og jeg er veldig takknemlig for at Schweinsteiger forsøkte å rydde opp for meg. Det var fint gjort, sier Henkle til The Telegraph.

Saken fikk stor oppmerksomhet i sosiale medier i går, og mange latterliggjør Henkle. Det har han selv fått merke på kroppen.

- Det har vært noen turbulente 24 timer for meg, og det har vært ganske aggressivt i sosiale medier og slikt. Vi journalister liker ansvarlighet og jeg er her for å gi det, sier Henkle.

40-åringen forteller at han dekker alt fra politikk til vitenskap, og innrømmer at han ikke er redd for å spørre når det er noe han lurer på.

Godt betalt

Amerikanske Major League Soccer blir altså neste stoppested for Sebastian Schweinsteiger, som fikk lite spilletid i Manchester United både under Louis van Gaal og José Mourinho.

Ifølge Chicago Tribune skal midtbaneveteranen ha signert en ettårskontrakt verdt 4,5 millioner dollar (rundt 35 millioner norske kroner) med Chicago Fire. Det betyr at han blir han en av de best betalte spillerne i MLS.

Chicago Fire er nummer sju i Eastern Conference etter tre spilte kamper.

Friday, March 31st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments