Rbk-profil om klubbens mange utskiftninger: – På grensen til hvor mye det kan være

(Dagbladet): Den norske Eliteserie-giganten som har vunnet serien de siste to årene, har byttet nesten to startellevere før sesongstart. Rosenborgs hovedtrener forteller at utskiftningene er naturlig, men ikke optimalt.

- Det er naturlig. Vi har solgt spillere og da må de erstattes. Så mange utskiftninger er i meste laget og ikke gunstig. Men sånn er det i Rosenborg. Spillere blir alltid solgt, og må vi ha muligheter for å bygge nye lag, sier Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.


NY STALL: Ny stall, og nye muligheter. Rosenborg jakter sitt tredje strake seriegull. Vil de mange utskiftningene ha noe å si? Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Vis mer

Også lagkaptein Mike Jensen er enig i at endringene er i meste laget.

- Kåre har rett når han sier det er litt på grensen til hvor mye det kan være, men sånn er det i fotball. Sånn er det i Rosenborg også. Vi lever av å selge spillere, og vi har fått nye inn, forteller Mike Jensen til Dagbladet.

Nøkkelspillere som Christian Gytkjær og Jonas Svensson er blant de 12 spillerne som har forlatt trønderne denne vinteren. De er erstattet med Niklas Bendtner og Vegard Eggen Hedenstad, som en del av 8 nye spillere inn. Dansken er fornøyd med de nye innkjøpene.

- Det som er viktig er at vi bygger form, kontinuitet tross alt, og har en stamme i laget som går igjen. Så er det selvfølgelig viktig at vi får kvalitetsspillere inn, når vi selger kvalitetsspillere, og det har vi gjort. Så det ser jeg ikke som noe problem.


KAPTEIN: Mike Jensen er ikke redd for å ta på seg favorittstempelet i årets Eliteserie. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Vis mer

Bygge på relasjoner

Ingebrigtsen sier at det er samholdet har vært viktig de siste sesongene. Også nysigneringene er hentet med tanke på gode relasjoner.

- Det er vanskelig å si om vi er styrket. Jeg er veldig fornøyd med de vi har hentet inn. Vi har bygget mye det som er god relasjoner. Vi har hentet spillere som går godt sammen, så får vi se hvor lang tid det tar å bygge nye relasjoner, forteller Ingebrigtsen.

Mange utskiftninger eller ei, seiersoppskriften er den samme.

- Vi spiller stadig med en klar filosofi, og en klar måte å spille på. Det nye i år skal vel være at vi håper å ta enda et steg i den riktige retningen utviklingsmessig, sier Jensen.

- Ikke redd for favorittstempelet

Maestroen i smørøyet på Rosenborg vil ikke tenke mot Champions League helt enda. Fokuset er på Eliteserien, hvor gullmedaljen spåes å havne i Trondheim.

- Jeg tror også vi kommer til å vinne. Favorittstempelet er vi ikke redde for å ta på oss, forteller Jensen.

For å vinne gullet, igjen, er det stabile prestasjoner som blir viktig.

- Nøkkelen blir å være stabil på nivået vi ønsker å være. Det har vært nøkkelen i de foregående årene. Vi har et høyt bunnivå som vi ønsker å opprettholde, sier Ingebrigten.


DOBBELEN: Det ble Cup- og seriegull i fjor. Siden den gang har deler av stallen blitt skiftet ut. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
Vis mer

For å vinne, må det rette spillematerieale være på plass.

- At Eliteserien blir yngre er forsåvidt bra. Men man kan ikke ha ambisjoner om en snittalder på 20 år hvis man vil vinne. Vi må ha spillere med erfaring for å komme til Europa.

Mike Jensen fylte 29 i år, og passer beskrivelsen med erfaringer. Flere av kapteinene i Eliteserien som Dagbladet har snakket med, spår dansken som Årets spiller.

- Jeg håper de får rett. Det er ikke noe man sikter etter, men det alltid noe man blir glad for. Det er jo topp, men det er tross alt viktigere for meg med mitt lag.

Det norske overgangsvinduet stenges midnatt 31. mars. Rosenborgs “nye” lag åpner sesongen på Lerkendal mot Odds Ballklubb søndag kl. 20.00. Kampen sendes på Eurosport Norge.

Friday, March 31st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments