Raseri på sosiale medier etter at passasjer ble halt ut av overbooket fly

En video av en politimann som trekker en mannlig passasjer ut av et overbooket United-fly før avgang fra Chicago, har vakt sterke reaksjoner på sosiale medier.

Filmsnutten viser hvordan politifolk tar tak i den skrikende mannen, som sitter i et sete ved vinduet, drar ham over armlenet og trekker ham i armene nedover midtgangen.

Grunnen til at mannen måtte ut, var at flyselskapet United ville skaffe plass til fire ansatte på en flyvning til Louisville i Kentucky søndag kveld.

Andre passasjerer reagerte kraftig på det som skjedde, og en av dem, Audra D. Bridges, har lagt videoen ut på Facebook. Den hadde mandag kveld blitt sett 4,7 millioner ganger.

Filmen er også lagt ut på Twitter, der den er blitt retvitret tusenvis av ganger.

Ingen frivillige

Audra Bridges’ mann, Tyker Brigdes, opplyser at flyselskapet først tilbød en tilgodelapp på 400 dollar, deretter en på 800 dollar og en gratis hotellovernatting for å få noen til å gi fra seg setet frivillig. Men da ingen meldte seg, kom en leder fra flyselskapet om bord og ga beskjed om at tilfeldige passasjerer ville bli valgt ut.

Tre av dem som ble ropt opp, forlot flyet, mens den fjerde nektet. Han fortalte at han var lege og var nødt til å se til flere pasienter neste morgen, ifølge Bridges. Men det hjalp ikke, og politiet ble tilkalt.

Etter at han ble fjernet med makt, kom de fire United-ansatte om bord i flyet, noe som også førte til kraftige reaksjoner fra passasjerer, som mente de burde skamme seg over å jobbe for flyselskapet.

Forsinkelse

Opptrinnet førte til en forsinkelse på tre timer, og den uheldige mannen skal til slutt ha blitt fraktet vekk på båre etter at han tok seg inn på flyet igjen og ble tvunget ut enda en gang.

En rekke andre passasjerer forlot flyet i protest før det tok av.

En av de involverte sikkerhetsvaktene skal ha blitt permittert, og flymyndighetene i Chicago har varslet at hendelsen skal granskes, ifølge BBC.

Toppsjefen i United, Óscar Muñoz, har dessuten beklaget episoden på Twitter og lovet å ta direkte kontakt med mannen som ble kastet ut.

Hans identitet er foreløpig ikke kjent.

(NTB)

Monday, April 10th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments