Promoterer egen smykkekolleksjon og tidligere partnere på nettsidene til Det hvite hus

(Dagbladet): Fredag ble Donald Trump innsatt som president i USA. Det vil si at hans kone, Melania Trump, nå er landets førstedame.

Hun skal inn i skoene til Michelle Obama, som anses av mange som en av de beste førstedamene i landets historie.

Det er derfor ikke så rart at Melania og ektemannen nå er under verdenspressens lupe. Det skulle heller ikke gå lang tid før kritikken begynte å komme deres vei.

I forbindelse med innsettelsen, har nettsidene til Det hvite hus blitt oppdatert. Her kan man blant annet få lese biografiene til familiens medlemmer, men i førstedamens biografi er det noe som skurrer.

Kritiseres

Det er The Washington Post som først omtalte saken. For midt mellom historier fra Melania Trumps liv, som hvor hun studerte og fødselsdato, promoteres hennes egen smykkekolleksjon.

«Melania er også en suksessfull grunder. I april 2010 lanserte Melania Trump sin egen smykkekolleksjon «Melania™ Timepieces & Jewelry» som selges på QVC», heter det på nettsiden.

Flere har den siste tida stilt spørsmål ved Trump-damenes roller og hvordan de nå skal håndteres nå som faren deres er innsatt som landets 45. president. I valgkampen fikk dattera Ivanka kjeft for å ha promotert sin egen smykkekolleksjon under et intervju med faren.

Allerede da ble det stilt spørsmål ved hvorvidt deres roller vil fungere. Ivanka Trump annonserte derimot at hun ville trekke seg ut av diverse verv og styrer, deriblant merket sitt, for et par dager siden.

Det er ikke bare smykkepromotering førstedame Melania nå kritiseres for.

På nettsidene til Det hvite hus listes også en rekke magasiner opp. Det er fordi hun selv var en relativt suksessfull modell på 80- og 90-tallet, og har jobbet med noen av verdens største magasiner og motehus.

Lista over blader som ramses opp inkluderer blant annet Sports Illustrated sin badedrakt-utgave.

Washington Post skriver at Trump og familien må passe seg nå som han er offisielt er president. Vaktbikkjeorganisasjonen «Citizens for Responsibility and Ethics in Washington» gikk hardt ut på Twitter fredag og skrev at Trump var i ferd med å tre over en klausul i grunnloven.

Den forteller at folkevalgte bryter vederlagsklausulen i grunnloven, som hindrer tjenestemenn i å tjene på sin stilling.

Verken Melania Trump eller Det hvite hus har foreløpig kommentert saken.

Moteskandaler

Som nevnt, har Donald Trumps datter og Melania Trumps stedatter, Ivanka, selv vært offer for moterelaterte skandaler tidligere.

I 2007 ble smykkemerket Ivanka Trump Fine Jewelry opprettet. Trump har hatt flere butikker, men holder for tida til i Trump Tower i New York. Trump har også et eget klesmerke, men det har også vært sentrum for kontrovers.

Dyrevelferdsorganisasjonen PETA kritiserte Trump så seint som i fjor. Det var på grunn av en rekke luer hun solgte, som inneholdt kaninpels.

- Vi håper at du fjerner all ekte pels snarest og at du sverger på å aldri bruke eller jobbe med det igjen, skrev PETA i et brev til Trump ifølge CNN.

Trump-dattera legger seg flat etter denne motetabben

Hun ble også saksøkt av det italienske designermerket Aquazzura, som hevdet at skokolleksjonen hennes kopierte en av deres mest populære sandaler, ifølge Vanity Fair.

I fjor måtte også en rekke skjerf fra hennes kolleksjon trekkes tilbake. En etat i USA med ansvar for produktsikkerhet mente disse skjerfene var brannfarlige, ifølge Wall Street Journal. I november var hun sentrum for nok en moteskandale.

Trump-dattera måtte beklage seg etter å ha blitt beskyldt for rolleblanding etter et tv-intervju sammen med faren. Hun hadde på seg et eget armbånd under intervjuet, som hun siden promoterte overfor flere motejournalister via e-post.

E-posten hevdet at armbåndet var en kommende trend, og at det var Ivankas favoritt fra Metropolis-kolleksjonen. Smykket er ikke på den billige siden av skalaen, og de to versjonene av armbåndene merket har selges for henholdsvis 74 000 kroner og 84 000 kroner.

Ifølge ABC News skal dette ha skapt en storm av kritikk på sosiale medier, der 35-åringen fikk kritikk for å blande roller.

Friday, January 20th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2023
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments