Politiet håper å kunne avhøre de overlevende etter ulykken i Seljord

Politiet håper å kunne avhøre de overlevende etter båtulykken i Seljord der to personer mistet livet. En kvinnelig lærer er fortsatt savnet.

– Vi forsetter i dag med overflatesøk med båt fra politiet og båt fra Røde Kors. Det pågår etterforskning parallelt, forteller driftsleder Sigrid Dahl i politiet i Midt-Telemark til NTB lørdag formiddag.

En kvinnelig lærer fra Midt-Telemark er fortsatt savnet etter ulykken som skjedde da en liten fritidsbåt kantret på Seljordsvatnet i 14-tiden torsdag.

Politiet betegner søket i helgen som søk etter antatt omkommet person.

Les også: Fortsetter søk etter savnet i Seljordsvatnet

Stanset bil

Det var seks personer i båten. Alle var tilknyttet Nome og Bø voksenopplæring, men de hadde høstferie og dro på tur i privat regi da ulykken skjedde. Skolen har 180 elever og gir blant annet norskopplæring for nyankomne flyktninger.

To menn, 19 og 20 år gamle, mistet livet i ulykken. Den ene kom til Norge som enslig mindreårig flyktning. Den andre var i familie med flere av de andre som også var i båten.


LETER: Søket etter en lærer fra Midt-Telemark pågår etter at en fritidsbåt kantret på Seljordsvatnet på torsdag. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix
Vis mer

Tre personer klarte å berge seg i land etter at båten kantret. Ved riksvei 36 fikk de stoppet Arne Moen som var den første som kom til stedet. Han ringte nødetatene og tok de tre inn i bilen så de fikk varmet seg.

– De var kalde etter å ha sprunget gjennom skogen. Det må ha vært litt av et drama ute på vannet, sier Moen til Varden.

– De sa at det kom bølger over båten og at den hadde kantret. Ut over dette fortalte de ikke så mye. De var knekt, stakkars, fortsetter han.

Avhør

Politiet har foreløpig ikke sagt noe om hva som forårsaket ulykken. Saken er under etterforskning.

– Vi prøver å få avhørt de overlevende, de som kan fortelle hva som skjedde. Men de er i en sårbar situasjon fortsatt, så vi må se når vi kan gjennomføre avhørene. En ble avhørt i går. Det er et mål å få avhørt flere i dag, sier Sigrid Dahl lørdag formiddag.


SÅRBARE: Politiet har begynt avhørene av elevene som var ombord i båten, selv om de fortsatt er i en sårbar situasjon. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
Vis mer

Ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge hadde ingen av de seks i båten redningsvest på seg da ulykken skjedde. Politiet har foreløpig ikke bekreftet dette.

Båten som ble brukt, er funnet og sikret.

Det ble satt krisestab i tre kommuner etter ulykken: I Seljord, hvor ulykken skjedde, i Bø hvor de seks involverte bodde, og i Nome, kommunen hvor de jobbet og gikk på skole.

(NTB)

Saturday, October 14th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments