OL-heltens bønn om hjelp: – Jeg vet ikke hvem jeg er

(Dagbladet): – Jeg føler skam.

Engelske Gail Emms (40) var en av verdens beste badmintonspillere.

Hun tok OL-sølv i Aten 2004 og VM-gull i Madrid 2006. Begge i mixed double. Samtidig har hun en rekke andre medaljer, fra blant annet Commonwealth Games.

På nettstedet The Mixed Zone, gjengitt av BBC og Telegraph, skriver hun om den store personlige nedturen.

Alt startet da hun la opp i 2008. Hun åpner innlegg slik:

- Jeg har en hel bunke av dem nå. Brev fra banken som skriver jeg har oversett nok en regning. Hver gang jeg åpner dem, er det en påminnelse om at jeg har feilet. Jeg tenker at jeg, Gail Emms, en olympisk sølvvinner, er en taper, skriver Gail Emms.

Hun hadde sine beste idrettsår fra 2002 til 2008, men la opp etter Beijing-OL i 2008 etter litt svake resultater.


PÅ GALLA: Gail Emms i april i år. Foto: Nils Jorgensen/REX/Shutterstock
Vis mer

Demoner

Etter OL og som idrettspensjonist kom også problemene med depresjon. Hun sliter også med å få en jobb.

- Jeg har vært på jakt etter jobb de siste månedene. Det blir tøffere og tøffere for hvert år. Jeg burde sett tegnene tidligere. Jeg har sendt epost og ringt mange jeg kjenner i håp om å få jobb, og i et håp om at de ser mitt potensial. Det ender alltid i nytt avslag, ny «du kom ikke til intervju» og demonene mine kommer tilbake, skriver Emms.

Hun skriver videre:

- Når jeg sender en epost til en bedrift, tar det to-tre uker før jeg får svar. Det er sikkert normalt i businessverden. Men for en person som har panikk og er redd for neste måneds regninger, er to-tre uker lang tid. Jeg føler skam over at en olympisk medaljevinner sliter. Det gjelder ikke bare det finansielle, men også den mentale kampen, sier Emms.


I AKSJON: Gail Emms. Foto: AP Photo/Alastair Grant
Vis mer

Vil ha debatt

Hun ønsker nå at idrettsledelsen i Storbritannia kommer på banen for å bedre forholdene til utøvere etter karrieren.

- Jeg håper UK Sport ser at utøvere kan synke til bunns, skriver Emms.

UK Sport har følgende svar til BBC.

- Vi har et ansvar for å ta være på utøvere og å utvikle utøvere. Vi har et eget program som er tilgjengelig for alle utøvere, opplyser UK Sport.

Dette programmet hjalp derimot ikke Gail Emms.

Ingen identitet

Siden hun la opp i 2008 har Emms fått to barn og stiftet familie.

- Jeg fylte 40 år i forrige uke og har ingen karrierevei videre. Jeg kan gjøre foredrag, men det er liten interesse. Alle tror at fordi jeg er tidligere OL-utøver så er jeg sikret for livet. Folk tror jeg kjører en rask bil. Jeg kjører en Ford Fiesta som lager uvanlige lyder. Den kjøpte jeg for 500 pund (5000 kr), fordi det er alt jeg har råd til, skriver Emms

Hun forteller videre:

- Jeg trenger en jobb, for både meg og familien. Når du først legger opp som idrettsutøver må du gjennom en stor overgang og sorgprosess. Det er forferdelig. Du kjenner deg ikke igjen. Jeg vet ikke hvem jeg er. Du har ingen identitet, skriver Emms og skriver videre.

- Hvis du en gang møter meg som barista på Starbucks, så tilgi meg om jeg skriver navnet ditt feil, skriver den tidligere OL-helten, og sikter til at kaffekjedens ansatte skriver kundens navn på koppene.


OL-SØLV: Nathan Robertson og Gail Emms. Foto: AP Photo/Vincent Thian
Vis mer
Thursday, August 3rd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments