Ødegaard vekker oppsikt: Sammenlignes med legende og omtales som «megastunt»

(Dagbladet): Martin Ødegaard (18) ble i dag presentert som Heerenveen-spiller og lånes ut i 18 måneder fra Real Madrid.

Og interessen for den norske tenåringen er stor – noe Heerenveens egen hjemmeside beskriver i kveld:

«Presentasjonen av Marco van Basten (52) som trener brakte mye folk hit. Ankomsten til Martin Ødegaard hører hjemme på samme liste», skriver klubben.

Marco van Basten ble regnet som en av verdens meste giftige spisser og var en fotballhelt i Nederland. Fra 2012 til 2014 trente han Heerenveen.

Dagbladets kommentator Morten Pedersen mener det er et riktig valg å forsøke seg på en ny arena.

- Heerenveen ble valgt etter en lang og grundig prosess fordi nivået i Nederland – der ballspillet trumfer den fysiske biten – er det som per dato passer den norske tenåringen best, skriver Morten Pedersen i en kommentar.

Flere av Europas største medier følger opp:


POPULÆR: Marco van Basten skapte oppstyr da han ble presentert som Heerenveen-trener i 2012. Det samme gjorde Martin Ødegaard i dag. Foto: Calle Andersson / IBL
Vis mer

- Real-juvel Ødegaard klar for Heerenveen, skriver tyske Bild.

- Vidunderbarnet Ødegaard til Heerenveen, skriver britiske The Sun.

Den spanske sportsavisa Marca spør i tittelen: – Har Martin Ødegaard vært god nok for Real Madrid?

Spanjolene følger opp med:

- Kan vi være optimistiske før hans retur? Veldig, er svaret. Han har kjempet mot store forventninger. I en alder av 18 år er han en av de mest omtalte unge talentene i verden, skriver Marca.

- Ødegaard ler sist

Også engelske Daily Mail vier mye plass til den norske tenåringen. Kommentator Pete Jenson skriver:

- Det kan føles som et antiklimaks etter den norske ungguttenes avgjørelse om å forlate Real Madrid-eventyret, men Ødegaard vil le sist hvis han kommer tilbake i 2018 og spaserer inn på førstelaget til Real Madrid, skriver Jenson, som støtter valget om å reise til Nederland.

Ødegaard selv var som vanlig ydmyk da han møtte pressen i den nederlandske byen i formiddag.

- Jeg er veldig glad. En god mulighet for meg til å vise meg fram. Vi hadde gode samtaler før jeg kom. Jeg gleder meg, sier Ødegaard.

- De kaller deg wonderboy – hva tenker du om det? spurte en reporter.

- Jeg ser på meg som en normal gutt, svarte Ødegaard.

- Megastunt

Det er ingen tvil om at Heerenveen og Ødegaard har fått massiv oppmerksomhet i løpet av det siste døgnet.

- Dette er et megastunt. Selvfølgelig har Ødegaard noe å bevise, men han er kjent som et av de største talentene i Europa. Flere klubber ønsker ham, men han valgte Heerenveen. Det sier noe om klubben, sier Leeuwarder Courant-reporter Anne Roel van der Meer til Heerenveens hjemmeside.

- Ødegaard er et talent i toppklassen. Dette kan hjelpe Heerenveen både sportslig og kommersielt, sier Telegraaf-reporter Robin Jongmans.

Heerenveen ligger akkurat nå på 4. plass i eliteserien i Nederland. Laget har 29 poeng og har en luke fram til teten. Feyenoord leder med 42 poeng, deretter følger Ajax (37) og PSV (34).

Lagets neste kamp er mot Den Haag lørdag.

Daniel Berg Hestad spilte for den nederlandske klubben fra 2003 til 2005.

- I Nederland er man flinke til å dyrke fram gode offensive spillere. De kan blomstre veldig med tillit og med folk som har tro på dem, sier Berg Hestad til NTB.

- Heerenveen er i øyeblikket nummer fire på tabellen, og kommer til å styre mye av kampene sine. Jeg tror Martin vil få en rolle der han får mye ballkontakt og kan blomstre. Da kan det også bli enda flere mål og målgivende pasninger, tilføyer Berg Hestad.

Tuesday, January 10th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments