Norges største muslimske trossamfunn bekrefter: Melder seg ut av Islamsk Råd Norge

(Dagbladet): Leder for Norges største muslimske menighet vil ut av Islamsk Råd etter ansettelsen av nikabkledde Leyla Hasic. Andre trossamfunn diskuterer hva de skal gjøre. Tirsdag kveld sier Norges største muslimske trossamfunn at de har besluttet å si takk og farvel til Islamsk Råd:

- Flere moskeer har gitt signal om utmeldingsprosess, men det som er sikkert er at Det Islamske Fellesskap Bosnia Herzegovina melder seg ut av Islamsk Råd, sier Senaid Kobilica til VG.

Ifølge TV 2 satt fem av de største muslimske trossamfunnene i Norge tirsdag kveld i krisemøte for å diskutere om de vil fortsette å være medlemmer av Islamsk Råd Norge (IRN) eller ikke. Nå har altså Det Islamske Fellesskap Bosnia Herzegovina bekreftet at de vil melde seg ut.

Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge, ønsker ikke å kommentere saken før han har fått en direkte henvendelse fra Det Islamske Fellesskap Bosnia Herzegovina.

- Vi kan først kommentere en sak, når vi får en henvendelse direkte fra organisasjonen, sier han til Dagbladet.

Han legger likevel til følgende:

- Vi er en demokratisk organisasjon, der vi må tåle å leve med uenigheter og uenighetskultur.

Tirsdag ble det kjent at Hasic (32) er ansatt som Islamsk Råd Norges nye administrasjonskonsulent. Hun har markert seg i samfunnsdebatten som en sterk forsvarer av det ansiktsdekkende sløret som hun selv ikler seg.

Senaid Kobilica, sjefsimam for den største muslimske menigheten i landet, er opprørt etter ansettelsen av Hasic, skriver Filter Nyheter.

«Islamsk Råd Norge får fortsette videre uten Det islamske fellesskap Bosnia-Hercegovina i Norge om bord! Uakseptabel vending!!!», skriver han på Facebook, og lenker til en lederartikkel i VG , der ansettelsen karakteriseres som en «bevisst provokasjon» fra Islamsk Råd.

Tuesday, March 28th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments