Når skal kvinner slutte å ustanselig kle av seg i protest?

Scene - Showdown på 20-bussen:

Som revehaler i en bilantenne henger folk i løkka. Midtgangen skal maks ha to passasjerer pr. kvadratmeter (som er Ruters grense). Sittende som ikke benytter sikkerhetsbelte risikerer en bot på tre tusen kroner, vi kan ikke gå på akkord med sikkerheten, og skulle bussen kræsje blir vrælende løkkehengere tømt ut frontruta, men de slipper bot.

Rett foran står det en dame med utringning, men du holder konsentrasjonen på mobilen. Som duvende delfiner i en blomsterinnhegning danser bysten i takt med bevegelsen mens du leser at i Madrid er manspreading blitt forbudt på offentlig kommunikasjon. Den nye loven er illustrert med et forbudsskilt av en skrevende mannskikkelse på et dobbeltsete. Typisk I-lands problematikk, og trenger han å vite dette?

Skulle du falle for fristelsen og kikke på utringningen er du ansett for å være en gris så du leser videre. Vedtaket ble gjort etter press fra feminister fra Mujeres en Lucha (Kvinner i kamp). Dette dreier seg altså ikke om plass, men politikk. Det er menns hang til å markere revir ved å flæsje ballene det slås ned på. Skulle bare mangle. Vi har mye å skamme oss over. I det hele tatt finnes det lite på ondskapens repertoar vi menn ikke har vi gjort oss skyldige i. Om vi i tillegg skulle skreve på setet skulle det tatt seg fint ut. Menn er enkle og forutsigebare, kvinner tenker, mens vi instinkterer, og enhver hore kan bekrefte at de bruker skinnklær fordi menn tenner på at det lukter ny bil.

Utenfor Ullevål er det en kraftig oppbremsing og du blir presset fremover i midtgangen av brystene som plasker i sitt lille basseng, men hey, du er rutinert, du kikker ikke, hold fokus nå, sjekk mobilen: Wikipedia forteller at Manspreading, or man-sitting, is the practice of men sitting in public transport with legs wide apart, thereby covering more than one seat.

Før fartsdumpene på Torshov bremses det igjen og denne gangen får jeg brystene nesten helt opp i ansiktet. De er tatovert med poter for å illudere at en katt nylig har spasert ned i kløfta. Du kjenner skam og vil sjekke om noen tok deg i å kikke, men rett foran sitter en jente i lårkort, og om du holder blikket i den retningen er det ikke lengre bare mistanke, men offisielt at du er en gris, men mobilen, kikk på mobilen! Wikipedia opplyser at det finnes en kvinnelig ekvivalent av manspread: Shebagging, er kvinner som setter håndveska på setet ved siden av, men dette er fremdeles lovlig. Skulle vel bare mangle. Å bruke et ledig sete til en håndveske fra DG er god gammeldags kapitalisme og følgelig uangripelig.

Scene 2:

På Bislett games blir to løpere intervjuet. Fyren har på seg shorts og t skjorte, mens jenta har bh og bikinitruse. I motsetning til unge Ingebretsen som sier det idrettsutøvere pleier etter et vellykket løp, er Isabelle Pedersen en salutt av selvtillit og en gledebærende treffsikkerhet, men hvorfor har hun nesten ingen klær? Gikk ikke hun tidligere ut mot kroppsfokus med en video som selv svenskene la merke til?

Här kastar Norges häckstjärna Isabelle Pedersen kläderna.

Och hon gör det i protest.

24-åringen har fått nog av hur kvinnor behandlas inom idrotten.

– Titta bara på min tävlingsdräkt. Fokus är på min rumpa, inte på vad jag gör, sa Pedersen till svenske SportExpressen.

Hvis hun mener vi skal titte på hennes treningsdrakt; hvorfor er den så liten? Og når skal kvinner slutte å ustanselig kle av seg i protest? Kan ikke heller noen demonstrere ved å kle på seg? Og det har faktisk vært forsøkt: For noen år tilbake ble Det internasjonale volleyballforbundet (FIVB) tvunget til trekke sitt påbud om bikini i konkurranser: Kvinner vil heretter få mulighet til å spille i shorts som rekker ned til tre centimeter over knærne, og vil i tillegg kunne bruke overdeler med ermer, het det den gang i 2012, men sist jeg sjekket bruker fremdeles ni av ti bikini. Men det er klart, her er det skumle bakmenn som bestemmer.

Om menn minimaliserte antrekket i samme grad ville de blitt anklaget for å se ut som kåte strandløver og seteskrævere, men det hemmelige Illuminati, den sekteriske mannsforeningen der gutta boys sitter og runker etter kvinnelige idrettsutøvere lar dem slippe, for menn passer på menn.

På tv er det debatt der menn har på seg dress og kvinnelige deltakere har bare armer og cleevage, mens de diskuterer seksualisering av det offentlige rom. For enkelte kan dette virke selvmotsigende, blant menn er det kun bodybuildere som opptrer like avkledd, og det er vel en stund siden de gikk for å være trendsettere.

Selvfølgelig kan det se selvmotsigende ut, hvis kvinner er lei av å bli sett på som seksuelle objekt er det vel bare å kle på seg? Nei, så enkelt er det ikke. Kvinners antrekk er resultat av et patriarkalsk tusenårsrike, en evolusjon som har gjort at kvinner er viljeløse mehe som hver morgen lurer på hva menn ønsker at de tar på seg. Menn har startet alle kriger og reist bortkastede turer til månen, mens kvinner har ikke gjort seg skyldig i annet enn å se på. Apropos se på; det er også menn som har fått damen i midtgangen til å betale for en forvandling av naturlige bryster til en bizzarroversjon av silikon og skvulpende dyretråkk. Ikke vi personlig, men vårt kjønn, og som i bibelen som i kjønnskamp, arvesynden slipper du ikke unna. Nærkontakt med pupper på 20 bussen kan muligens anses som invaderende, men det taper mot kvinnens frihet i å flæshe dem.

Derfor ønsker jeg å ta konsekvensen av dette: I respekt og solidaritet med kvinner ønsker jeg å begynne og kle meg utfordrende. I protest mot århundrer av sexpress og objektivisering vurderer jeg ermeløse singlets alla bodybuildere. I tillegg ønsker jeg bukser med åpen front så alt unntatt penishodet (som er den maskuline ekvivalenten til brystvorter) er synlig. For at pikken skal ta seg best mulig ut vurderer jeg å fremheve testiklene med litt tape, og få tatovert på noen hundelabber for å signalisere at jeg er glad i dyr. Når dette er i boks skal jeg stille meg i midtgangen på 20 bussen og henvende meg til kvinner som bedriver shebagging. Dette er en peniscleevage skal jeg forklare, – men fordi penishodet ikke er synlig har det ingenting å gjøre med seksualisering av det offentlige rom, er det ikke flott? Ikke det? Støtende å ha de hengende i ansiktshøyde, sier du?

Husker du hva André Brink skrev om fiskeren som rev halen av levende kreps svarte da han ble spurt om det var dyreplageri? «De vender seg til det», sa han. Var ikke det godt sagt? Fiskeren tok hensyn til massene, men ikke individet, haha! Ai ai, der kikket du igjen, din lille tøs. Du ble vel kåt nå kanskje? Neida så, men i alle fall. Jeg synes Elvis egentlig ikke er så berømt, hva tror du om det? Knappe igjen buksene, sier du? Hvorfor det, puppene dine henger ute? Å, ikke det samme? At mange menn liker det? Joda, pupper er fint, men mange vil helst slippe å få de stappet i trynet på 20 bussen. For krepsen vender seg aldri til det, forstår du. Hver og en av dem lider hver gang halen røskes av, det var fiskeren som vendte seg til det. Forstår du forskjellen? Tenkte meg det, knapp igjen puppene så skal jeg gjemme pikken, og om du fjerner veska kan jeg få sitte. Takk, og gi gjerne beskjed om du mener jeg skrever.

Lyd av buss fades. Scene slutt.

Friday, June 23rd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments