NÅ: Trump kommenterer rapporten som hevder Russland har info de kan bruke som pressmidler

(Dagbladet): Nyheten om at Russland skal ha kompromitterende personlig informasjon om USAs kommende president Donald Trump, slo ned som et lynnedslag i natt.

Flere medier, deriblant CNN, omtalte et to sider langt sammendrag av det som skal være en 35 sider lang rapport om den angivelige ukjente og kompromitterende informasjonen om Trump.

Klokka 17.00 kalte han inn til pressekonferanse om nyheten og de angivelig lekkede dokumentene.

Da Trump ankom rommet, ble han applaudert opp på scenen, før en av personene i Trump-apparatet tok mikrofonen og kalte omtalen av rapporten for «uansvarlig journalistikk».

- Det er et trist og patetisk forsøk på å generere klikk, sa talspersonen før USAs kommende visepresident, Mike Pence, tok mikrofonen.

Også Pence kritiserte pressen, særlig CNN og BuzzFeed, for å publisere og/eller omtale den angivelige rapporten.

Sammendraget CNN baserte sin sak på i natt, skal ha blitt overlevert til både Trump selv og Barack Obama i forrige uke.

Omtrent samtidig publiserte BuzzFeed det de hevder er den 35 sider lange rapporten i helhet, men påpekte samtidig at informasjonen i dokumentene ikke lar seg verifisere – og kan hende aldri lar seg verifisere. Den kompromitterende informasjonen skal både være av finansiell og personlig art.

I natt svarte Trump på nyheten med en rekke Twitter-meldingen. I kjent stil begynte han tiraden slik, med store bokstaver: «Falske nyheter. En fullstendig politisk heksejakt».

Seinere på dagen skrev Trump at han aldri har hatt finansielle bindinger til Russland i noen som helst form. Han kommenterte ikke påstandene i rapporten av særs personlig karakter.

Dagbladet oppdaterer saken.

Wednesday, January 11th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2023
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments