Mener PSG går videre «19 av 20» ganger. Spansk avis klamrer seg til et lite Barca-håp

(FourFourTwo): Barcelona fikk en fotballeksjon av de sjeldne i Paris i det første oppgjøret mot Paris Saint-Germain. Det franske storlaget ga seg ikke før det sto hele 4-0 på måltavla på Parc de Princes.

Det betyr at katalanerne står overfor en vanskelig, men ikke umulig oppgave.

- Vi er klar over hvor vanskelig det vil bli, men ingenting er umulig i fotball, sier Barcelona-angriper Luis Suarez.

- Dersom et lag er kapable til å score fire mål, er det Barcelona, legger uruguayaneren til.

Den spanske avisa Marca har i dag en spalte i avisa som heter «a favor» og «en contra», som går på tro og ikke tro når det gjelder muligheten for avansement. Her lister avisa opp tre Champions League-seire som har vært med like stor eller større siffer enn det Barcelona trenger i dag (mot Manchester City, Borussia Mönchengladbach og Celtic). De har også merket seg at Barcelona har vunnet elleve kamper med 4-0 eller mer denne sesongen.


FORDELER OG ULEMPER: Marca har satt opp en liste med positive og negative ting med tanke på muligheten for avansement. Foto: Marca
Vis mer

På den negative siden har PSG aldri tapt med fire mål under sine nye eiere. Sist klubben gikk på et nederlag med så stor margin, var 0-4 mot Grenoble Foot 38 i hjemlig liga 27. april 2010. Da spilte Claude Makélélé blant annet. Det begynner med andre ord å bli noen år siden.

- Vi kan score seks

Men er det noen som kan klare brasene, må det være stjernegalleriet til Barcelona.

- Jeg har i løpet av noen uker vært overbevist om at det vil være et punkt i kampen hvor vi vil være nære å oppnå det vi trenger. Dersom et lag kan score fire mål mot oss, kan vi score seks mål mot dem. Resultatet i den første kampen var veldig tydelig, men dette er sluttspillet og vi er bare halvveis. Det er mye som kan skje i løpet av 95 minutter. Forhåpentligvis vil lykken være på vår side, sier Luis Enrique ifølge Uefa.com.

På motsatt innbytterbenk vil cupekspert Unai Emery sitte. PSG-manageren ledet Sevilla til tre strake finaler i Europa League (Sevilla vant alle tre), før han tok turen til Paris før inneværende sesong. Spanjolen maner laget sitt til kamp før de skal ut i heksegryta på Camp Nou.

- Det alle rivaler må tenke på er hva Barcelona-spillerne kan gjøre individuelt. Vi må være forberedt, mentalt. Laget mitt må jobbe veldig hardt i en-mot-en-situasjoner. Vi må også utfordre dem, få dem til å jobbe. Men jeg har troen på laget mitt, sier Unai Emery ifølge Uefa.com.

- I min tid i fotballen har jeg lært at det er viktig å respektere rivalen din. Det er det signalet jeg gir spillerne mine før kampen. Vi har selvtillit, men vi må forsterke den respekten vi har for Barca. Det er et fantastisk lag vi møter, på en fantastisk stadion, men dette er muligheten vår til å spille her og vise hva vi er laget av, sier Emery.

Han innrømmer at det er et press på spillerne før kveldens dyst.

- Det eneste vi fokuserer på er å spille slik vi gjorde i den første kampen, uten å tenke på resultatet. Det er et press selvfølgelig. Det vil bli annerledes i morgen når Barca har fansen bak seg. Vi må holde oss til filosofien vår, sier Emery.

Videre 19 av 20 ganger

Viasat-ekspert Petter Veland tror PSG går videre «19 av 20» ganger. Men han ser ikke bort ifra at vi i kveld blir vitne til den ene gangen de ikke går videre.

- Det var et større sjokk det som skjedde i Paris enn om Barcelona skulle vinne med samme siffer i kveld, sier Veland.

- Jeg er spent på om det blir en batalje. Det er et utgangspunkt som gjør at den som scorer et eventuelt tidlig mål setter standarden for resten av oppgjøret. Dersom Barca går all inn er risikoen at det åpner seg rom bak forsvaret, at en spiller som Cavani utnytter det. Om Barcelona får 0-1 er kampen over. Dersom Barca får et tidlig mål, kan de få troen på at det er mulig, da kan PSG få en nervøsitet innad i laget, mener han.

- Tror du Barcelona kommer til å gå ut i hundre?

- 90 kanskje? Risikoen de løper ved å gå ut i 100 er at de ødelegger for seg selv. Det ligger noen åpenbare kontringsmuligheter der, som PSG vil få. En god del av svaret ligger i om PSG vil utnytte de sjansene som de kommer til få, sier Veland, som mener PSG må være langt under pari for å ryke ut.

- Vi legger opp til at dersom Barca klarer dette, så må de være fantastiske. Men det nytter ikke om PSG er gode. De har et så høyt minstenivå at Barcelona må overgå seg selv, PSG må også ha en dårlig dag på jobben, sier Veland.

Han peker på at PSG kanskje må dra på seg en utvisning og få mentale problemer om Barcelona skal ha noe håp. Når kampen begynner, vil det være et PSG-lag proppet av selvtillit på gressmatta. Men det kan fort snu, om hjemmelaget får noen raske mål tidlig i kampen.

- Så fort den første eller andre scoringer kommer, skjer det noen mekanismer innad i PSG, tror jeg, sier Veland.

Gir seg

Barcelona-manager Luis Enrique annonserte 1. mars at han er ferdig som manager i klubben ved sesongslutt. Veland tror det har gitt spillerne mer energi.

- Det har vært med på å frigjøre litt energi. Spekulasjoner rundt trenerjobben ville det vært uansett. Nå har Enrique tatt regi: «Dere får spekulere, men heller i hvem som kommer inn, ikke om jeg blir værende eller ikke». Det er lettere å være der når treneren har trukket seg tre måneder før. Nå skal de ha han som trener i 15-16-17 kamper til. Da skylder de ham å gi jernet, uansett hvor uenige de måtte være i troppen han tar ut og disposisjonene hans, sier Veland.

Veland mener det bør ligge mye takknemlighet i bunnen, for en manager som nærmest har vunnet det som er å vinne med Barcelona de tre årene han har stått ved roret.

Og dersom en av han siste store bragder i Champions League skulle komme i kveld, vil det være enormt stort i europeisk målestokk.

- Det vil være bortimot det største comebacket i Champions League-historien. Det vil kanskje bli det største, sier Veland, som peker på Deportivo La Coruñas kvartfinale-avansement mot AC Milan i 2004 som et av historiens beste comeback (spanjolene vant 4-0 hjemme etter å ha tap 1-4 borte).

Virket ferdige

Viasat-ekspert Morten Langli er blant dem som har mer tro på Barcelona nå enn for to uker siden.

- Jeg har mer tro nå enn etter jeg så de mot Leganés for 14 dager siden (vant knepent 2-1 journ.anm.), for da virket de helt ferdig i den seriekampen etter at de tapte 0-4 i Paris, men det er selvfølgelig nesten en umulig oppgave. PSG står vel i så lite som 1,03-1,04 i odds til å gå videre. Men Barcelona viste fantastisk form i helga, mot Celta Vigo (5-0-seier). Det var propagandafotball på hjemmebane. Messi var på sitt aller beste, to nydelige scoringer, to herlige målgivende. Neymar så bra ut, Suarez så bra ut, sier Langli i Viasat-studio.

Han utelukker likevel ikke et Barcelona-comeback, men har liten tro på det.

- 2-0 etter 20 minutter.. Vi har sett det før. Jeg tror ikke det går, men jeg tror vi får en heidundrende fotballkamp, mener Langli.

Kampen vises 20.45 på Viasat Fotball.

Wednesday, March 8th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments