Lindsay Lohans helomvending vekker oppsikt: – Alaikum salam

(Dagbladet): Filmstjerna Lindsay Lohan (30) har gjennom hele sin karriere klart å skape overskrifter verden over. Med et utagerende partyliv, flere svært offentlige forhold og kampen mot en spiseforstyrrelse, har hun fått rykte på seg for å være nokså skandaløs.

Nå kan det derimot virke som «Mean Girls»-stjerna har gjort en helomvending. De siste månedene har hun blant annet brukt mye tid i Tyrkia, blitt observert med muslimenes hellige bok koranen ifølge Daily Mail og blitt fotografert med sjal.

Det hele kulminerte denne uka, da 30-åringen slettet alle bildene fra sin Instagram-profil og etterlot seg en arabisk hilsen til sine fem millioner følgere.

Lærer arabisk

- Alaikum salam, kan man lese i hennes biografi på bildedelingstjenesten.

«Assalamu alaikum» er en arabisk hilsemåte, som betyr «fred være med deg». «Alaikum salam» brukes ofte som svar til denne hilsemåten.

Dette er ikke første gang stjerna velger å skrive arabisk på sosiale medier. Ifølge en artikkel fra The Independent i 2015 skal 30-åringen i flere år ha forsøkt å lære seg språket, og har tilbragt tid i blant annet Dubai for å få førstehåndserfaring.

Hun har likevel klart å skape rabalder. Samme år delte hun et bilde på Instagram, som nå er slettet, av et arabisk sitat. Under sitatet var den angivelige engelske oversettelsen «You’re beautiful». Det eneste problemet var at sitatet egentlig betydde «jeg er et esel».


SLÅR SPREKKER: På tross av at flere ting får fansen til å tro at Lindsay Lohan nå har konvertert, får bilder som dette andre til å mene at det ikke er sant. Bildet er tatt i London i november, og viser stjerna ute på byen. Foto: NTB scanpix
Vis mer

Lohan fikk kritikk for dette i sosiale medier, men slo tilbake og kalte det hele en intern vits.

Innom flere religioner

30-åringen ble oppdratt katolsk, men har siden vært involvert i både scientologi og kabbalah. Vanity Fair utnevnte Lohan som en mulig scientologi-kone for Tom Cruise i 2012. Det slo hun imidlertid hardt ut mot, og benektet å ha noe med den historien å gjøre.

Nå spekuleres det altså i om hun har valgt en annen religiøs retning. Det er ikke bare hennes oppførsel på sosiale medier som får spekulasjonene til å flyte.

Under et besøk i Tyrkia i fjor ble filmstjerna flere ganger observert med et sjal på hodet. I enkelte tilfeller dekket dette hele håret, som en hijab, mens det i andre tilfeller bare lå løst på toppen av hodet. I et av tilfellene fikk hun hodeplagget av en syrisk kvinne hun møtte i en flyktningleir.

Hun gjorde flere intervjuer i Tyrkia, og snakket blant annet om flyktningkrisen. Det med den tyrkiske kanalen Habertürk TV.

Lohan har selv verken bekreftet eller avkreftet konverteringsryktene, men på sosiale medier er det blandende reaksjoner. Sky News skriver at flere kommer med lovord til skuespilleren, og håper at «Allah velsigner henne».

Andre bruker anledningen til å vitse, spesielt i lys av at Donald Trump snart innsettes som president.

«Den eneste gode nyheten denne uka er at Lindsay Lohan har konvertert til islam. Nå blir hun deportert sammen med oss andre», skriver en bruker.

Tuesday, January 17th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments