Kristoffs mor startet kronerulling: – Kommer nok i seneste laget for meg

(procycling.no): I høst har Anne Kristoff, mor til Katusha-stjernen Alexander Kristoff, jobbet med å starte en kronerulling for velodromen Sola Arena.

Prosjektet har ventet byggestart i desember, i inneværende år.

Av de 215 millionene innenfor prosjektets konstnadsramme, skal fem av dem komme fra en innsamlingsaksjon. Denne har mamma Kristoff tatt initiativ til etter å ha lest en artikkel i Aftenposten om et liknende prosjekt i Asker.

Les også: – Hvis alt klaffer har vi to velodromer i 2019-2020

– Jeg er østlending, men jeg er veldig pro Vestlandet. Jeg synes vi her får veldig lite støtte, og ender opp med å måtte ordne opp i alt selv. Dette startet egentlig med at jeg leste en artikkel i Aftenposten. Der sto det hvor mye velodromen i Asker ville koste og hvor mye som gjensto før den ble realisert, men det sto ingenting om Sola Arena. Da bestemte jeg meg for at jeg ville prøve å hjelpe dem, dersom det var noe jeg kunne bidra med og kom på ideen om å starte en kronerulling, forteller Anne Kristoff til procycling.no.

- Hun er veldig ivrig på denne banen

Hun kontaktet derfor ressurspersoner rundt hallprosjektet og ble i november enige om å selge navnet på 1.000 av setene i arenaen som en del av innsamlingsaksjonen.

Her finner du aksjonens Facebook-gruppe.

– Vi har snakket litt om dette. Hadde man satt prisen til 1000 kroner per sete og solgt navneplass for 1000 seter, hadde vi fått inn én million. Men målet var jo fem millioner kroner. Ønsker du ikke å gi så mye, står du fritt til å donere et mindre beløp. Gir du 5000 vil navnet ditt vil for alltid bli stående på setet, sier hun og legger til at hun håper bedrifter henger seg på innsamlingsprosjektet.

I Frankrike forbereder sønnen Alexander seg til sesongdebut under onsdagens åpning av Etoile de Bességes. Han har selvsagt fått med seg morens prosjekt:

– Hun er veldig ivrig på denne banen, og det er jo positivt for framtida til norsk sykkelsport om vi får i gang dette prosjektet så fort som mulig, sier han til procycling.no.

– Er dette noe du kommer til å bruke?

– Ja, jeg vil sikkert prøve den. Men for min egen del, kommer nok dette litt i seneste laget, sier Kristoff med et smil.

To norske prosjekter

I fjor høst stilte Edvald Boasson Hagen opp og utfordret Stortings-politikere til kappsykling på rulle, da Norges Cykleforbund la fram planer om de to velodromprosjektene, og endte opp med å sikre 4,3 millioner kroner til forprosjekteringen av velodromen på Langenga i Asker.

Anne Kristoff legger ikke skjul på at hun brenner for prosjektet på Sola, men maner likevel til at sykkelnasjonen Norge bør kjenne sin besøkelsestid.

– Jeg håper det er interesse for det utover lokalsamfunnet vårt. Dette blir vårt første anlegg for banesykling med internasjonale mål. Altså er det en historisk begivenhet. Et samlet Sykkel-Norge kan hjelpe oss med å få dette til.

Uten velodrom siden 1946

Store sykkelnasjoner som Storbritannia, Australia, Nederland, Frankrike, Belgia og Danmark har hatt stor suksess med å rekruttere og utvikle sykkelryttere ved å bygge velodromer til banesykling.

I Norge har dette vært et sorgens kapittel. Riktig nok vant Knut Knudsen OL- og VM-gull på bane i 1972 og 1973, men den siste faste velodromen med tak over i Norge sto på Dælenenga i Oslo i 1946.

Å få bygge et nasjonalanlegg for banesykling i Norge har derfor vært en kampsak i flere tiår. Under et møte i midten av januar, uttalte Norges Cykleforbund at det i løpet av 2019 og 2020 er realistisk å reise både prosjektet på Sola og i Asker.

- Jeg har alt kjøpt mitt sete, avslører Anne Kristoff.

Nå oppfordrer hun deg til å gjøre det samme!

PS: Under Sykkel-VM i 1993 ble det satt opp en midlertidig velodrom på Hamar. Den ble siden revet, kappet opp og benyttet til fyringsved.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Tuesday, January 31st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments