Kristoff jakter sin tredje strake seier i tysk klassiker

(procycling.no): Tre uker har gått siden Alexander Kristoff steg av sykkelen, og avsluttet brosteinssesongen med å bryte Paris-Roubaix.

Mandag er Katusha-kapteinen tilbake i konkurranse, når han starter jakten på sin tredje strake seier i Eschborn-Frankfurt. Rittet er også kjent som Rund um den Finanzplatz, og nordmannen har gode minner fra klassikeren.

I 2014 spurtslo Kristoff hjemmefavoritt John Degenkolb på oppløpet i Frankfurt. Året etter ble rittet avlyst grunnet terrortrusler, men i 2016 gikk nordmannen nok en gang til topps i endagsrittet.

– Jeg har trent i to uker nå, og er vel cirka sånn som jeg pleier å være på denne tiden av året. Det har jo gått bra de siste årene. Nå er jo nivået litt høyere enn det har vært de to forrige gangene jeg har vunnet, sier Kristoff til procycling.no.

Skarpt spurtfelt

I 2017 er det tyske endagsrittet blitt oppgradert til WorldTour-nivå for første gang, og det synes på startlisten. Fire WorldTour-lag stilte til start i 2016. I år har tallet steget til elleve. Tyske John Degenkolb er selvfølgelig med, men store navn som André Greipel, Marcel Kittel, Fernando Gaviria og Michael Matthews tar også turen til Frankfurt. Det samme gjør verdensmester Peter Sagan.

– Jeg regner med at det blir ganske hardt. Jeg vil tro at Bora Hansgrohe kommer til å kjøre hardt for å slite ut spurterne for Sagan. Dette rittet er ikke akkurat et hovedmål for meg. Men det er et WorldTour-løp og jeg ønsker å prestere bra, konstaterer Katusha-rytteren.

– Nå er det litt bedre folk på start. Degenkolb er vel kanskje favoritt siden det er på hjemmebane for han. Men han har jo vært her før når jeg har vunnet.

Uten seier på øverste nivå siden 2015

Topplasseringene har vært mange, men Kristoff har ikke vunnet et ritt på sykkelsportens øverste nivå siden 2015-utgaven av GP Plouay. Med oppgraderingen av mandagens tyske ritt følger en ny sjanse til å stanse nordmannens WorldTour-tørke, men hvilket nivå rittet er klassifisert som er ikke det viktigste for vestlandssyklisten.

– Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg har allerede fem seire i år. Og det er stort sett de samme rytterne jeg kjemper mot i alle løp. Så om det er WorldTour eller ikke betyr ikke så mye. Det er rytterne som stiller til start som betyr noe, poengterer 29-åringen.

– Men det er viktige WorldTour-poeng å ta med seg om man skulle prestere bra. Så får vi håpe at det blir en seier, det hadde vært kjekt det. Jeg har ikke vunnet på øverste nivå siden 2015. Jeg vant en del løp i fjor, men ikke på øverste nivå.

– Klarer du tre på rad i Frankfurt?

– Vi får håpe det. Jeg føler meg ikke dårligere enn de to andre årene, men nå er kanskje motstanden litt sterkere. Vi får se.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Sunday, April 30th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments