- Jeg snudde meg og håpet det var noen bak meg. Men det var ingen

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby vant femmila i Kollen i dag, han gikk sammen med en finne i nesten tre mil før han rykket og var førstemann i mål.

Da hadde Vegard Bjerkreim Nilsen gitt seg for ganske lenge siden.

Han og fem andre – en nordmann til, to finner, to estere og en svenske – står under mellomtittelen «Did not finish» på FIS’ hjemmesider nå i ettermiddag.

Og det er ikke spesielt gøy.

Ingen bak

- Jeg kjente det tidlig, litt bakglatte ski og en kropp som ikke spilte på lag. Jeg lå vel egentlig sist på Frognerseteren allerede, etter fem-seks kilometer. Jeg snudde meg og håpet jeg hadde noen bak meg. Men det var ingen, sier Nilsen til Dagbladet.

For to år siden var han rundt ti minutter bak vinneren, til sammenlikning var f.eks Petter Northug drøye åtte bak i dag.

Etter å ha fått beskjed i siste liten om at han fikk muligheten til å gå Kollen-femmila i solskinnet og foran glade, noen fulle, folk, skulle Bjerkreim Nilsen gjerne levert bedre.

- Jeg er skuffet. Jeg kom inn som fjerdereserve, og det var ingen optimal oppladning – men jeg følte meg egentlig helt ok. Jeg sa jeg var klar, og det kjentes greit på oppvarming, men jeg fikk det tungt fra start, forteller han.

Rett før kappellet var det slutt.

Rett hjem

- Da gikk jeg bare rett ut av løypa, i smørebussen og rett hjem, sier Bjerkrheim Nilsen.

- Jeg skulle gjerne gått i mål, for det var mange bak meg på den reservelista. Det er en opplevelse å gå foran så mange mennesker. Det er nok mange som er irriterte på oss som bryter, jeg må si unnskyld til dem. Hadde jeg hatt litt bedre kropp, så skulle jeg gjerne gått helt inn, sier han.

Heldigvis kommer det nye muligheter, sesongen er ikke over.

Det er andre del av NM om to uker, og Vegard Bjerkreim Nilsen har håp om medalje på sprintstafetten.

- Ja, jeg satser på det, sier Nilsen til Dagbladet.

Saturday, March 11th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments