- Jeg så Gianni som lå på trappa med blod rundt seg. I det øyeblikket ble alt mørkt

(Dagbladet): Mordet på moteikonet Gianni Versace for tjue år siden har vært gjenstand for mange rykter.

Likevel har kjæresten Antonio D’Amico (58), som var den som fant Versace død, vært taus.


DAGER FØR: Gianni Versace under en motevisning i Paris 6. juli, bare dager før han døde. Foto: Pierre Verdy / NTB Scanpix
Vis mer

Men tv-serien «American Crime Story», som kommer neste år, har gjort at han bryter tausheten.

- Det har vært skrevet og sagt så mye om mordet, og det har vært tusenvis av gjetninger, men ikke et spor av sannhet, sier D’Amico til den britiske avisen The Observer.

Skutt på kloss hold

D’Amico hadde vært sammen med Versace i femten år, da moteskaperen ble skutt den 15. juli 1997.

Klokken var rundt ni om morgenen da det skjedde. D’Amico satt og drakk kaffe på verandaen utenfor Versaces hus i Miami Beach da han hørte skudd.

Sammen med butleren gikk han for å undersøke. Foran inngangsdøren til hjemmet fant de Versace. Han var drept med to skudd på kloss hold.

- Jeg så Gianni som lå på trappa med blod rundt seg. I det øyeblikket ble alt mørkt. Jeg ble dratt unna, jeg så ikke mer, sier D’Amico.

Han var tidligere klesdesigner på Versace sport. I «American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace» blir D’Amico spilt av musiker og skuespiller Ricky Martin.

Det er særlig scenen der han finner kjæresten skutt, som D’Amico reagerer på.

«Latterlig»

- Bildet av Ricky Martin som holder kroppen i armene sine, er latterlig, sier Antonio D’Amico.

Han synes scenen minner om en etterlignelse av Michelangelos Pietà, der Maria holder den døende Jesus i armene sine.

- Kanskje det er regissørens kunstneriske frihet, men det var ikke slik jeg reagerte, sier D’Amico.

Etterforskningen viste at det var seriemorderen Andrew Cunanan som skjøt den femti år gamle Versace. Han hadde drept minst fem personer inkludert Versace, og tok sitt eget liv ni dager etter drapet.

Stengte seg inne

Flere har spekulert på om Versace ble et tilfeldig offer, eller om han og Cunanan faktisk kjente hverandre og at mordet var planlagt.

D’Amico nekter for at Versace kjente drapsmannen. Selv forteller han at tragedien kastet ham inn i en depresjon som varte i årevis, der han stengte seg inne. Men han ville ikke ha psykologhjelp, slik mange rådet ham til.

- Hvorfor trengte jeg å fortelle noen andre om hva som hadde skjedd når jeg visste at jeg følte det slik fordi Giannis død rev meg i to? spør han.

Det var den avdøde moteskaperens søster Donatella Versace, som spilles av Penelope Cruz i serien, som tok over moteimperiet, sammen med broren Santo.

Mistet pensjonen

D’Amico skal ikke ha fått det som var testamentert til ham, ifølge The Observer, som skriver at D’Amico skulle hatt en månedlig pensjon på rundt 26 000 euro (rundt 250.000 kroner) og retten til å bo i Versaces hjem.

Men han orket ikke å kjempe for det.

- Jeg var i et mareritt, jeg følte ingenting og brydde meg ikke om noe… Huset, pengene… fordi det føltes falskt å ha forventninger til livet, sier D’Amico.

Han er ikke blitt konsultert i forbindelse med serien. Men han sier at Ricky Martin gjerne kan ta kontakt for å få mer innsikt i hvordan forholdet egentlig var.

Vil gi Ricky Martin råd

- Det handler om å få vite de små tingene om et forhold… For eksempel var Gianni så organisert og fokusert på jobben, men i privatlivet var alt rotete. Han kunne forlate badet i kaos. På et punkt måtte jeg bare si «nok». Og når det gjelder matlaging, han kunne ikke en gang koke et egg, sier D’Amico.

Han klarte å komme seg ut av depresjonen og fant kjærlighet på nytt i 2005. I dag lever han et enkelt liv på landet i Nord-Italia, og har begynt som klesdesigner igjen.

- Jeg vil alltid være forbundet med Gianni som en person som jeg elsket i mer enn femten år, sier D’Amico.

Monday, July 31st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
August 2020
M T W T F S S
« Oct    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Recent Comments