Jan Steffen Listhaug etter dramatisk bilulykke: – Jeg har brukt opp flaksen min

(Dagbladet): Jan Steffen Listhaug priser seg lykkelig over at han overlevde etter at han var involvert i en dramatisk trafikkulykke i Møre og Romsdal tirsdag i forrige uke.

Bildene av vraket etter ulykken, som skjedde i en tunnel på veien mellom Stordal og Dyrkorn – en times kjøring fra Ålesund, viser at det har vært store krefter i sving.

- Inne i Stordalstunnelen var det mye støv og dårlig sikt, og da jeg så traktoren – som jeg mener knapt hadde lys, og bremsa, var det for seint. Jeg traff både traktoren og også en lastebil som kom imot, sier Listhaug til Sunnmørsposten (SMP).

- Jeg har vært heldig


Bonde: Dagbladet møtte foreldrene til Sylvi Listhaug i 2013. Her er Jan Steffen Listhaug avbildet på gården i Ørskog. Foto: Fridgeir Walderhaug
Vis mer

69-åringen, som er faren til innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug, slapp unna den dramatiske ulykken med bare noen små sår på en finger, akutt høyt blodtrykk og en mørbanka kropp.

- Man kan vel si at jeg har vært heldig. Jeg kom fra det hele med noen små sår på en finger, en mørbanka kropp og akutt høyt blodtrykk, selv om jeg også har hatt det siste der tidligere. Ambulansesjåføren – som forresten er i slekt med meg, sa at jeg ikke trengte å levere lotto den uka, at jeg hadde brukt opp flaksen min. Det er i grunnen godt sagt, sier Listhaug.

Han forteller selv at han bare husker bruddstykker av ulykken, som førte til at han måtte overnatte på sykehus. Skadene var som nevnt ikke mer alvorlige enn at han kunne skrives ut etter en dag inne til observasjon, skriver smp.no

Saken blir etterforsket av lensmannskontoret på Ørskog, men politiet kan foreløpig ikke si noe om hva etterforskningen har vist.

- Takknemlig

Sylvi Listhaug er takknemlig for at det gikk så bra som det gjorde med faren hennes.

- Jeg kan viderebringe at hele familien er veldig takknemlig for at det gikk bra med Sylvis far, sier politisk rådgiver for innvandrings- og integreringsministeren, Espen Teigen, til Dagbladet.

- Når man ser bildet av bilen, er det ingen tvil om at han hadde englevakt denne dagen, sier Teigen videre.

Dramatisk fødsel

Det har i grunn vært noen dramatiske uker for Listhaug-slekta. Den 1. april ble Sylvi Listhaug (39) og ektemannen Espen Espeset (41) foreldre for tredje gang, og sønnen Steffen fikk sitt navn etter bestefar.

I et større intervju med VG åpnet Frp-statsråden forrige uke opp om hvordan fødselen forløp seg, og avslørte samtidig at den var langt mer dramatisk enn de to foregående.

- Jeg ble bekymret for om dette skulle gå galt og at han ikke skulle overleve, sa Frp-statsråden til avisa.

Da paret ankom Ullevål sykehus, bestemte legene seg for at fødselen skulle igangsettes. Så oppsto det komplikasjoner.

- Plutselig falt hjerterytmen på babyen. Legene der forsøkte å ordne opp i det ved å snu og vende på meg og babyen, men klarte ikke å gjøre noe som løste det.

Det ble deretter bestemt at Listhaug måtte gjennom hastekeisersnitt, og hun ble lagt i narkose. Da tok det bare minutter før barnet var ute, og Listhaug forklarer at hun er svært takknemlig overfor legene på sykehuset.

Tuesday, April 25th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments