Husker tilbake til ammedramaet: – Jeg ble klippet i stykker

(Dagbladet): Kjendisstylist Jan Thomas (50) har i en årrekke gått i bresjen for det han mener. Da han gikk inn i et forhold med Christopher Mørch Husby, fikk han eksempelvis kritikk for aldersforskjellen.

Den måtte han blant annet forsvare for utenlandske investorer, da de truet med å trekke seg ut av en kontrakt på grunn av forholdet. Jan Thomas og Christopher er i dag skilt, men de er fortsatt gode venner og kolleger.

- Klipt i stykker

Likevel er det ikke forholdet han har fått mest kritikk for. I 2007 lagde han rabalder av en annen dimensjon da han frarådet en 17 år gammel jente å amme, fordi han mente puppene hennes kom til å henge lavere som en konsekvens av det.

- Ivanna, du har helt utrolige former. Har du fått dem av din mor? spurte Jan Thomas modellspiren Ivanna Petrova (17) under fotoshooten i Paris.

Og hun forklarte at det hadde hun sikkert, men at morens bryster henger litt mer nå enn da hun var ung.

Da kom kjendisstylisten med et sjokkerende tips.

- Men det skal du virkelig lære av. Og når du får barn skal du i hvertfall ikke finne på å amme. Da ødelegger du alt sammen. Klem ut melka og gi barnet flaske, sier han.

Kjente kvinner som Marianne Aulie, Mona Grudt og Anniken Huitfeldt gikk til frontalangrep på Jan Thomas og kalte uttalelsene for «kvinnefiendtlige og diskrimminerende».

Overfor Dagbladet, i anledning stylistens 50-årsdag, husket han tilbake tilbake til den tunge tida som fulgte etter det.

- Tilbake i tid kom jeg med ammekommentaren min, og ble helt klippet i stykker. Jeg våknet en morgen og hadde tusen meldinger. Jeg var Norges mest forhatte person, forteller han.

Han har lagt seg flat flere ganger for kommentaren, men han blir fortsatt minnet på den stadig vekk.

Det stikk motsatte skjedde etter at jeg snakket om angsten, forklarer han. Da ble han også nedringt, men denne gangen hadde folk skryt og lovord å komme med.

Åpnet om angsten

I november var kjendisstylisten å finne i sofaen til TV 2-programmet «God morgen Norge».

Den profilerte stylisten er ikke ukjent med å ha sterke meninger, men var ikke gjest for å snakke om verken politikk eller mote.

Jan Thomas åpnet seg under sendingen om sin sosiale angst. Han fortalte at problemet har eksistert siden barndommen, men at det først er de siste åra han har innsett problemene.

Om 49-åringen har en middagsavtale en fredag, gruer han seg allerede fra tirsdagen av. Han avskyr også røde løpere.

Ifølge Norsk Helseinformatikk opplever så godt som rundt 10-15 prosent av alle mennesker sosial angst periodevis i livet. Årsaken er ifølge informasjonsnettstedet betinget innenfor både arv og miljø.

Jan Thomas tror det hele bunner i at han som liten aldri hadde et spesielt stort nettverk i umiddelbar nærhet.

Han påpeker at han hadde en stor familie, men at de sjelden kom på besøk. Det var han, moren og broren som bodde sammen – og stylisten var ofte alene.

- Jeg kjente meg rar og annerledes, og det gjorde jeg jo kanskje fra før, men spesielt med dette. Også skammer man seg litt, og synes det er flaut å snakke om, innrømte han.

Sunday, January 1st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2023
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments