Forlovelsesbildet fra Lofoten hylles i hele verden: – Det er det vakreste sted på jord

(Dagbladet): Det var ikke mange stedene i verden det kunne skje for det australske paret Dale Sharpe og Karlie Russell.

Fotografparet har reist verden rundt på eventyr, og foreviget det meste på kamera. Men turen til Norge forrige uke vil sette dypere spor enn noen annen. Både på grunn av en særdeles romantisk nordlyskveld og oppmerksomheten i etterkant.

Forlovet foran kamera

Mandag denne uka var paret i Lofoten på tur. De to har vært på titalls turer for å se og fotografere nordlys, og visste godt om klarværet i nord denne uka.

En kveld planla Dale en ekstra overraskelse. Han hadde satt opp kameraet på et stativ og hadde gjort klar fjernkontrollen til kameraet. Så skulle han overtale kjæresten til å bli med på en selfie.

- Hun trodde det skulle være en selfie. Jeg satt ei lykt bak henne. Hun var litt skeptisk i begynnelsen, men jeg fikk henne til å stille opp. Til slutt gikk jeg bare mot henne og gikk ned på ett kne, sier Dale Sharpe til Dagbladet.


MAGI: Dette er bildet som har fått hele verden til å sperre opp øynene denne uka. Foto: DK Photography
Vis mer

Det ble totalt 30 bilder av frieriet, men det var ikke så lett for den mildt sagt overraskede kjæresten å stå stille under frieriet.

- Jeg sa ja. Det tok imidlertid litt tid, fordi jeg var litt overveldet. Jeg pratet i munn på ham da han spurte. Jeg sa: «Hva gjør du? Hva gjør du?». Han måtte spørre meg et par ganger for å forsikre seg om det ble ja. Jeg tror aldri jeg vil bli så overrasket igjen. Vi skulle bare ta en vanlig selfie foran nordlyset! sier forloveden Karlie Russell til Dagbladet.

Kastet forloverlsesringer

Det er imidlertid ikke første gang den vordende ektemannen har forsøkt å fri til Russell. Han hadde allerede planlagt frieriet i fjor, da de to var på tur til Island. Forlovelsesringen til omkring 30 000 kroner hadde han gjemt i en flaske body lotion kjæresten hadde i håndbagasjen. Han hadde sagt fra at kremen var dyr og tilhørte mora hans, slik at hun skulle ta vare på den.


VERDEN RUNDT: Her er paret på tur i de Rocky Mountains i Canada. Landskapsfotografene setter Norge høyest. Foto: DK Photography
Vis mer

- Så skulle vi fra Færøyene til Island på ett av disse småflyene og hadde for mye bagasje. Da kastet hun den, men det fikk jo jeg vite om først etterpå. Jeg måtte kjøpe en ny ring hjemme i Australia igjen, sier australieren til Dagbladet.

Sett av titalls millioner

Siden frieriet har det bereiste paret reist videre til Finland for å ta nye bilder. Siden den gang har de vært på TV og i nettaviser i hele verden.

- Vi er veldig overrasket. Vi trodde ikke det ville bli så stort. Det var i New York Times, på TV overalt i Australia og Storbritannia. Det siste døgnet har det tatt helt av, sier Dale.

Forlovelsesbildet er nærmest magisk. Det mektige nordlyset som danser både på himmelen og på isen danner et nærmest perfekt motiv med paret i forgrunnen.

- Reaksjonen hennes er helt ekte. Det er ikke noe oppstilt her, og responsen har vært helt overveldende. Mange vil kjøpe bildet, og det er lagt ut på Facebook og Instagram-profiler med titalls millioner følgere. Det er galskap. Siden vår på Facebook har også eksplodert, sier han.

Paret driver fotofirmaet DK Photography sammen.

- Alle slike bilder er vanskelig, og nordlyset er vanskelig å fange på kamera. Men vi elsker det, og det var derfor han fridde under det, sier Karlie Russell.

- Norge nummer én

Det kommende brudeparet er klar over at de trolig har gitt uvurderlig norgesreklame helt gratis med bildet som har nådd titalls millioner verden over.

- Resten av verden ser til den arktiske sirkelen og drømmer om å være der. Mange får ikke sjansen. Jeg tror dette er veldig bra for Norge. Vi ser ser ikke mye fra Norge i Australia. Det er ikke nok turisme fordi man ikke tenker på det som et naturlig reisemål. Norge er et av de vakreste stedene i verden. Vi kjørte kjørte hele Lofoten og elsket Norge. Det var vakkert! sier Dale Sharpe.

Slik det høres ut på telefon fra Lappland i Finland, kan det også høres ut som det blir et enkelt valg hvor bryllupsreisen skal legges.

- Vi har reist rundt hele verden. Norge er det vakreste sted på jord. Det er bedre enn Island, til og med! sier Russell.

Saturday, March 11th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments