Falsk filmplakat for «Snømannen» gikk viralt. – Det så ut som en film jeg hadde lyst til å se

(Dagbladet): I oktober i år er det premiere på den internasjonale storfilmen «Snømannen».

Filmen skal gjenskape den mørke krimverdenen fra Jo Nesbøs syvende roman «Snømannen». Innspillingen har foregått i Oslo, Bergen og Rjukan.

«Snømannen» var den første hollywoodfilmen i Norge som fikk støtte i forskrift om intensivordning for film- og serieproduksjoner som trådte i kraft 1.januar 2016.

Vidar Aune (26) fra Trondheim er en selvlært grafisk designer, og bruker store deler av tiden på å lage blant annet filmplakater. Plakatene blir laget i forbindelse med både fiktive og reelle oppdrag.

Den siste kreasjonen som Aune laget var en plakat for nettopp den kommende filmen «Snømannen». Plakaten fikk imidlertid mer oppmerksomhet enn hva han i utgangspunktet hadde forventet.

- Delt på en side med nærmere 600 000 likerklikk


TALENT: Vidar T. Aune fra Trondheim kaller seg selv en selvlært grafisk designer, og vil helst ikke bli sett på som profesjonell. Han har likevel gjort stor suksess med sitt talent innen grafisk design. Foto: Privat.
Vis mer

- Det begynte med at jeg la den ut på Facebook-sida mi «Mancat Design», hvor jeg legger ut alt jeg lager. Plutselig hadde en venninne av meg sett at bokforlaget til Jo Nesbø, Aschehoug, hadde delt plakaten både på Facebook og Instagram, forteller Aune.

Kunstverket ble senere delt av både en rekke privatpersoner og folk fra produksjonsselskapet. Til og med fansiden til hovedrollen i filmen, Michael Fassbender med nærmere 600 000 likerklikk, hadde delt plakaten.

Tror den er reell

Han forteller at han har fått en drøss av positive tilbakemeldinger fra folk som har trodd at filmplakaten var ekte.

- Tror du denne spredningen kan ha noe å si for din videre karriere som grafisk designer?

- Jeg håper selvfølgelig at det kan føre til flere oppdrag i framtida. Det er jo derfor jeg lager meg en portfolio på Facebook. Jeg vil gjerne vise hva jeg kan, svarer Aune.

Ikke første gang

Det er heller ikke første gang at Aune har fått massiv oppmerksomhet for det han har laget.

Han forteller at da han lagde en fiktiv filmplakat i forkant av filmen «Inferno», ble den delt på Facebooksiden til den verdenskjente forfatteren Dan Brown med sine 6,6 millioner fans. Det meldte Adressa.

Aune har også blitt hyllet av den amerikanske stjerneskuespilleren Mark Ruffalo på Twitter da han lagde en fiktiv re-make av krimserien «Columbo». Ruffalo var en tenkt hovedrolleinnehaver for denne filmen.

I tweeten skriver Ruffalo:

«Jeg ser bedre ut i den frakken enn jeg trodde».

- Det så ut som en film jeg hadde lyst til å se

Kommunikasjonssjef i Aschehoug, Mona Ek, forteller til Dagbladet at forlaget syntes filmplakaten hadde et tøft uttrykk. Hun innrømmer at de trodde plakaten var ekte.

- Da vi så på sosiale medier at plakaten endelig var ferdig og samtidig fant den på IMDB, trodde vi på det og delte den videre. Vi syntes den så fin ut, og ble bare enda mer spent på å se filmen etter å ha sett denne, sier Ek.

Hun bekrefter at både hun og resten av forlaget gleder seg veldig til premieren av «Snømannen» i oktober.

Ek forteller at det var var noen kommentarer på Facebook som gjorde forlaget oppmerksom på at plakaten de hadde delt var falsk. Aschehoug snakket deretter filmselskapet Universal Pictures, som kunne bekrefte at den var fiktiv.

Den fiktige plakaten lå ute på Aschehoug’s sider på sosiale medier i cirka en dag før det ble slettet.

- Plakaten så ut som en film jeg virkelig fikk lyst til å se. Så nå er forventningene til den offisielle plakaten høye. Den bør jo nesten toppe denne, ler Ek.

Original teaser kommer til våren

Den norske distributøren av filmen, Bård Eion Flaen, ønsker ikke å kommentere noe om hva han synes om plakaten til Dagbladet.

- Vi forholder oss til det offisielle kunstverket, som jeg regner med det kommer en teaser på til våren, forteller Flaen.

Han sier likevel at han synes det er hyggelig å se at folk som er glad i film viser engasjement for filmen «Snømannen».

Tuesday, January 24th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments