Endelig for Johnsrud Sundby. Rykket fra Ustjugov og vant

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby rykket fra drøyt en kilometer før mål, og stoppet russiske Sergej Ustjugovs seiersrekke.

Han kom i mål 2,2 sekunder før russeren, og knappet dermed inn motstanderens ledelse i sammendraget.

Før det aller siste rennet i morgen er Sundby 1.11,9 bak, mens Dario Cologna er nesten minuttet bak Sundby igjen.

- I dag ville jeg vente og kjenne på følelsen og energien. Jeg var tålmodig den siste runden, men jeg prøvde på noe tidligere. Russerne forsøkte seg på noe der og snaket sammen på slutten, men vi lo av det etterpå, sa Sundby til FIS etter målgang.

Bilder fra NRK viser at Andrey Larkov forsøkte å presse Sundby på den siste runden, da han nærmest tråkket på skiene til nordmannen da han la seg inn i det ene sporet.

- Det kommer juryen til å se nærmere på, jeg regner med at de følger med på slikt, sa langrennslandslagets Vidar Løfshus til kanalen.

- Trenger et lite mirakel

Sundby var en svært glad mann da han møtte statskanalen etter målgang. Han fortalte at en slik dag som i går, der han ble knust av Ustjugov, kan knekke selvtilliten hans ganske raskt.

- Jeg later som at jeg ikke bryr meg, men jeg satt ti timer i går og ikke tenkte på noe annet. Det her var kjempedeilig. En sånn dag som i dag gir meg et litt annet utgangspunkt til i morgen, sa Sundby til NRK.

Nå ser han på det siste rennet som en svært stor utfordring, men vet noe spesielt må skje for å vinne sammenlagt.

- Jeg trenger et lite mirakel. Men jeg skal ikke gi meg før jeg er over streken på toppen av den svære bakken.

På gråten

Simen Hegstad Krüger ble nummer 22 i dag, etter å ha falt i den samme bakken Charlotte Kalla falt i tidligere i dag.

- Det var en skikkelig tung dag. Jeg synes det gikk greit i starten, men så mangler jeg litt kraft. Og så klarer jeg å tryne i bakken og knekke skia. Jeg får prøve å riste det av meg til i morgen, sa Krüger til NRK.

Han mener han har vært heldig til nå, og at det før eller siden måtte komme en slik dag. Likevel står han med blodsprengte øyne fylt av tårer når han snakker med kanalen.

- Nå får jeg den rett i fleisen (motgang, journ.anm). Nå er det bare å tenke på noe annet i kveld, sa en fortvila Krüger.

Stor tetgruppe

Ustjugov knuste Martin Johnsrud Sundby i går, og sikret sin femte strake Tour-etappe. Samtidig økte russeren avstanden ned til Sundby, som før dagens etappe var ett minutt og 34 sekunder bak.

I likhet med damenes etappe, lå en stor gruppe lenge i tet på dagens 15-kilometer. I front lå Martin Johnsrud Sundby lenge, som trengte viktige bonussekunder og en seier om han skulle klare å kneppe inn forspranget til den suverene russeren.

Etter 8,6 kilometer skled Justjugov dog forbi Sundby, og de to lå så å si likt etter 7,5 kilometer.

- Dette skal gå!

Herrene så heldigvis ut til å ha mye bedre glid i Val di Fiemme, enn det damene hadde tidligere i dag. Sundby lå derfor godt i front – med russerne Andrey Larkov og Alexander Bessmertnykh, som tidvis så ut til å ha en felles taktikk; få fram Ustjugov.

Med fem kilometer igjen skrudde Ustjugov opp tempoet, men de andre løperne lot ham ikke stikke for langt avgårde så enkelt. Larkov og Bessmertnykh hang med landsmannen, mens Cologna, Niklas Dyrhaug, Hans Christer Holund og Sundby fulgte like bak.

Den suverene russeren så ikke ut til å ville slippe til de andre langrennsløperne, men de ville heller ikke slippe ham alene i tet. Og med 1,1 kilometer igjen, rykket Sundby.

Han fikk seg en luke på rundt fem sekunder, og tittet bak seg etter å ha rundet den krappeste og vanskeligste svingen for siste gang. Der la han i et ekstra gir, men Ustjugov og de andre fulgte tett i den siste oppoverbakken.

- Dette skal gå, dette er utforkjøring! Martin Johnsrud Sundby skal ta dette, sa NRK-kommentatorene.

Tross en liten sluttspurt av de andre løperne, holdt det for nordmannen, som nå er ett minutt og elleve sekunder bak i sammendraget.

I morgen går det aller siste rennet, opp den velkjente «monsterbakken».

Saturday, January 7th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2023
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments