Ekspertene: – Wenger styrer sin egen skjebne

(Dagbladet): Arsenal FC ble nok en gang slått ut i åttendedelsfinalen i Champions League (CL) etter 1-5 tap for FC Bayern München tirsdag kveld. Det har gitt bensin på bålet til Wenger-kritikerne, men ekspertene mener han ikke har noe å frykte.

- Wenger styrer selv sin egen skjebne. Arsenal-eierne er veldig lojale og har stor tillit. Tidligere har Wenger sagt at han vil gi seg når han står i veien for laget. Jeg er spent på om han begynner å nærme seg det nå. Hvordan det ser ut i Wengers hode er umulig å si, forteller TV2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.


EKSPERT: Øyvind Alsaker mener utviklingen i Arsenal har nådd et tippepunkt. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
Vis mer

Leder i Arsenal Norway, Roar Myrvang, mener også makten ligger i Wengers egne hender.

- Det er opp til Wenger selv å avgjøre om det nå er kroken på døren. Jeg er helt sikker på at han ikke kommer til å få sparken. Dersom han er ferdig etter sesongen, tror jeg det er fordi han har bestemt seg for det selv, sier Myrvang til Dagbladet.

Demonstrasjonstog og bannere mot Wenger

Tirsdag var det demonstrasjonstog og bannere som ytret at Wengers tid er omme på Emirates.

- Jeg så det var noen som hadde gått i demonstrasjonstog og laget seg bannere rundt Emirates i går. Jeg synes ikke han fortjener det. Det er delte meninger om Wenger og det skal være lov å mene at nok er nok, men tog blir for dumt, rett og slett, forteller Myrvang.


ARSENAL NORWAY: Roar Myrvang (t.h.) mener ikke sesongen har vært så ille for Arsenals del. FOTO: ANNIKEN C. MOHR / Dagbladet
Vis mer

Alsaker forteller at fotballsupportere er utålmodige, og at gårsdagens 1-5 tap gir vann på møllen for Wenger-skeptikerne.

- Ranieri fikk sparken etter 9 måneder i Leicester, etter å ha tatt et historisk ligagull. Fotballsupportere er ikke tålmodige. Det er fair at deler av supporterne vil ha et skifte, mens noen fortsatt har tillit til Wenger. Gruppen som er misfornøyd vokser etter store smell som i går. Man kan ikke frata supporterne sin rett til å ytre sin misnøye.

Vil ha en ny Wenger

Arsenals norske supporterleder ønsker at London-klubben skal fortsette i samme spor, også etter Wenger.

- Det jeg ønsker meg er en manager som kan få tid til å bygge laget sitt, og ikke får krav på å levere topp to fra start hver sesong. Jeg er stolt av å ha en manager slik som Wenger. Det er en annen verden nå, og vi har ikke like mye penger som de andre toppklubbene. Vi må bygge klubben videre, forklarer Myrvang.

Alsaker har funnet en superkandidat og en dumpekandidat blant de mulige Wenger-erstatterne.

- Det er mange navn som er aktuelle. Diego Simeone i Atletico Madrid virker som en superkandidat. Det har også blitt ropt på Bournemouths manager Eddie Howe, men det tror jeg vil være et voldsomt skritt for han. Så er det et spørsmål om de skal holde fast med Wenger-stilen, eller begynne å tenke medaljer fra dag èn.


KRITIKK: Arsene Wenger har fått deler av supporterne mot seg. Foto: Keith Hammett/Dagbladet
Vis mer

Wenger-problemet

Alsaker mener det er langvarige problem Wenger ikke klarer å korrigere.

- Det som uroer meg under Wenger, er at de ikke evner å korrigere negative mønstre, som for eksempel bortekamper mot topplag. Det er et ledelsesproblem, et Wenger-problem.

Videre peker eksperten på Wengers negative trend som Arsenal-manager.

- De mangler evnen til å klatre forbi fjerdeplass i serien og komme seg videre fra åttendedelsfinalen i CL. Det er et tiårig mønster hvor de har stabilisert seg rett bak de beste. Arsenal har opplevd å være best under Wenger, da blir man litt offer for sin egen suksess tidlig i karrieren.

Wednesday, March 8th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments