Drapssiktet 24-åring overført til psykisk helsevern

(Dagbladet): 24-åringen som torsdag ble siktet for å ha drept sin egen far i 60-åra i en slåsskamp i Steinkjer, ble fredag overført til psykisk helsevern.

Det opplyser politiadvokat Kåre Svepstad i Innlandet politidistrikt i en pressemelding mandag ettermiddag.

- Politivakthold døgnet rundt

«Han ble vurdert av lege til å være for syk til å sitte i fengsel. 24-åringen har derfor hatt tilhold i en helseinstitusjon i helga med døgnkontinuerlig politivakthold», skriver Svepstad.

Psykiatrisk sakkyndige skal nå vurdere mannen ved St. Olavs hospital Regional sikkerhetsavdeling Brøset, der de skal undersøke hvorvidt 24-åringen var tilregnelig da slåsskampen fant sted, i Sørlia sør for Steinkjer sentrum.

«Politiet har i den forbindelse også begjært tvungen observasjon i saken etterstraffeprosesslovens § 167. Det vil si at de psykiatriske undersøkelsene av siktede kan foregå mens han er innlagt på institusjon.

- Mens han er innlagt

«Bakgrunnen for dette er først og fremst vurderingene til den sakkyndige etter hans første samtale med siktede, samt opplysninger i saken forøvrig», heter det i pressemeldinga.

Ifølge politiet skjedde voldshendelsen ute på åpen gate, og det var derfor flere vitner som både så og hørte det som skjedde.

Mannen fikk nødhjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde. Han døde av skadene han var påført, opplyste politistasjonssjef Snorre Haugdal i Steinkjer på en pressekonferanse 30. mars.

24-åringen erkjenner å ha forvoldt farens død, men han erkjenner ikke straffskyld, har Dagbladet tidligere skrevet.

- En ting er hva som har skjedd. En annen ting er hvorfor. Han avga forklaring i går kveld. Jeg snakket med ham i forkant og etterkant, og var med under avhøret. Motiv og bakenforliggende årsaker ble ikke tatt opp, så det er foreløpig ikke stilt spørsmål om det, sa forsvarer Rolf Christensen til Dagbladet.

Monday, April 3rd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments