Dopingsjokk før Tour de France

(Dagbladet/procycling): Det melder laget i en pressemelding tirsdag kveld.

Nyheten slår ned som en bombe bare få dager før Tour de France starter 1.juli. Cardoso sykler blant annet på lag med en av outsiderne til sammenlagttrøya: Alberto Contador.

Testet utenfor konkurranse

I en pressemelding skriver det internasjonale sykkelforbundet at har testet positivt på erythropoietin (EPO), altså bloddoping.

Testen ble gjennomført utenfor konkurranse den 18. juni. Rytteren er midlertidig utestengt og har krav på en B-prøve.

Den portugisiske rytteren André Cardoso skulle egentlig starte Tour de France førstkommende lørdag, men starten i Düsseldorf går nå uten Trek-Segafredo-rytteren.

- Til vår sykkelfamilie, vi har noen skuffende nyheter å dele. Det er med stor skuffelse at vi akkurat har fått vite at vår rytter, André Cardoso, har testet positivt på et forbudt stoff. I følge med vår nulltolleranse-policy har vi suspendert ham midlertidig. Vi holder våre ryttere og vårt støtteapparat til de høyeste etiske standarder, og vil handle og kommunisere i takt med dette, ettersom flere detaljer blir tilgjengelige, skriver hans amerikanske lag Trek-Segafredo i en pressemelding.

-Tragisk

32-åringen ble proff hos det spanske prokontinentallaget Caja Rural i 2012, og tok steget opp til det øverste nivået, da han signerte for World Tour-laget Garmin Sharp (nå Cannondale-Drapac) i 2014. Han syklet for laget i tre sesonger, før han signerte med Trek-Segafredo foran årets sesong.

Cardoso ble nylig nr. 19 i tourens kanskje viktigste oppkjøringsritt, Critérium du Dauphiné.

Det internasjonale sykkelforbundet UCI bekrefter også saken. I en pressemelding skriver UCI at 32-åringen avla en positiv prøve på erythropoietin (EPO) 18.juni.

- Det er tragisk og ikke noe god oppladning for resten av laget og kapteinen. Det er en helt håpløs innledning til Tour de France, sier Johan Kaggestad til TV 2.

Startby har dopingklausul

Etter en rekke dopingskandaler har Tyskland i en årrekke distansert seg fra sykkelsporten, blant annet ved å ikke vise Tour de France på TV, i protest mot dopingkulturen. Med flere dopingsaker omfattende spesielt det tidligere, tyske storlaget T-Mobile, og deres stjerne Jan Ulrich, falt interessen for sporten.

I senere år har den likevel blomstret igjen, med nye profiler som Marcel Kittel, Tony Martin og John Degenkolb. Derfor valgte Düsseldorf å søke om å bli startby og fikk innvilget søknaden om å avholde Grand Départ i 2017. I avtalen skal det dog være en dopingklausul.

Hvis tysk TV, som følge av en ny dopingskandale, skulle trekke seg fra å vise touren, så kan byen komme seg ut avtalen, det uttalte tidligere sykkelrytter Sven Teutenberg ifølge Cykelmagasinet.dk til Rheinishce Post i fjor.

Så er spørsmålet hvorvidt man klassifiserer dette som en stor dopingskandale, eller om det er for sent å trekke seg ut av avtalen nå.

Erstattes av Zubeldia

Ifølge den spanske journalisten Sergi López-Egea er det rutinerte Haimar Zubeldia, som kommer inn som portugiserens erstatter i La Grand Boucle. Baskeren har ved fem anledninger vært blant de ti beste i touren, med fjerdeplass i 2007 som beste plassering.

Nå bekrefter også Trek-Segafredo at den 40 år gamle veteranen stiller på startstreken i Düsseldorf.

Tuesday, June 27th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments