Dette skal «Skam»-stjernene gjøre nå som serien er over

(Dagbladet): NRK har sjeldent hatt en så stor suksess som serien «Skam». Seere fra hele verden har fått med seg handlingen som følger en rekke ungdommer i en periode av livet der kjærlighet, russetid og identitet står i fokus.

Manusforfatter Julie Andem, som vant flere priser under Gullrutens fagpris, skrev på sosiale medier tidligere i år at «Skam» har slukt mye av energien hennes de siste åra, og at serien derfor nå går mot en slutt.

Statskanalen viser nå fjerde og siste sesong av serien – hvor den siste episoden vises på lørdag.

Må finne nye jobber


BLANDEDE MENINGER: Ikke alle i «Skam» vil fortsette med skuespill. Her er Tarjei (Isak) og Iman (Sana) fra serien. Foto: NRK
Vis mer

Vi har blitt introdusert for en rekke nye skuespillere i seriens løp – hvor alle var samlet for en siste avslutningsfest på Sentralen i Oslo fredag.

- Hvor går veien videre nå?

- Jeg skal i alle fall i militæret. Jeg drar 25. juli og blir borte ett år, forteller Iman til Dagbladet.

- Jeg har to år igjen på teaterhøyskolen og så får vi se hvor jeg ender opp, sier Ina.

- Jeg har litt forskjellige ting som skjer, og som jeg tror blir gøy, deler Josefine.

- Det blir statskupp. Jeg skal infiltrere regjeringen, fleiper Ulrikke.

- Nei, jeg har masse jeg har lyst til å endre på og masse jeg har lyst til å fremheve som veldig positive side ved samfunnet. Og det kommer jeg blant annet til å bruke min oppmerksomhet til.

Ikke i tvil

Under utdelingen av Gullruten i Bergen tidligere i år spurte Dagbladet flere av skuespillerne om hvor veien går nå. Ikke alle har tenkt til å holde seg på skjermen.

Som mange vet, dreier serien seg i stor grad om det som foregår på Hartvig Nissen videregående skole på Briskeby i Oslo. Flere av skuespillerne går på skolen, som igjen har bidratt i å generere den enorme mengden av turister som månedlig besøker skolebygget.

17 år gamle Tarjei Sandvik Moe spiller karakteren Isak i serien. Han går på dramalinje på skolen.

Moes karakter var hovedskikkelse i sesong tre, der begeistrede seere fikk følge fjorårets kanskje mest omtalte homoromanse – mellom Isak og karakteren Even. De kunne smykke seg med to Gullruten-priser i år, for årets tv-øyeblikk og publikumsprisen. Sandvik Moe er ikke i tvil om at han vil fortsette skuespillerkarrieren.


ISAK OG EVEN: Paret fra sesong 3 ble spesielt populære på sosiale medier. Foto: NRK
Vis mer

- Ja, det er klart at den fortsetter videre, sa han til Dagbladet på rød løper.

Signerer ny kontrakt

Henrik Holm, som spiller Even, akkompagnerte Sandvik Moe på den røde løperen i forkant av Gullruten-showet. Som fansen allerede vet godt, har Holm hatt andre jobber ved siden av serieinnspillingen. Han har både jobbet som barista på en populær kaffebar i Oslo, og har hatt jobb som servitør ved en restaurant.

Det er likevel skuespill han ønsker å satse på. Den 22. mai ble det kjent at 21-åringen har signert en en skuespillerkontrakt med det profilerte danske agentbyrået Panorama Agency.

Et innlegg delt av Henrik Holm (@henkeholm) torsdag 27. Okt.. 2016 PDT

I et tidligere intervju med Dagbladet uttalte grunnlegger og sjef for det danske byrået, Lene Seested, at det er nå arbeidet med å skaffe rollene Holm ønsker seg, starter.

- Henrik Holm er vanvittig spennende. «Skam» har satt ham på verdenskartet, og bidrar definitivt til at han har et stort momentum, sa Seested den gangen.

Og skal man tro Seested kan Holms neste prosjekt bli ganske annerledes enn rollen i «Skam».

- Det blir ikke flere homofile karakterer med det første. De vil vi avvise. Nå ønsker han å gjøre helt andre roller.

Vil ikke bli skuespiller

Men for andre er ikke tiden etter «Skam» klinkende klar. Da Dagbladet møtte «Skam»-stjernene på Gulruten tidligere i år avslørte blant andre Saxha Kléber, som spiller Mahdi, at han har helt andre planer for livet etter «Skam».

- Jeg kommer ikke til å satse på skuespill. Jeg har lyst til å bli håndtverker, sa han til Dagbladet.

For Marlon Valdés Langeland og David Sjøholt er imidlertid tanken på mer skuespill fristende.

- Nå som vi fikk den sjansjen her med «Skam», og det bare tok helt av, så innser man egentlig at man har utrolig mange sjanser. Og jeg tenker at det er et langt liv og jeg har veldig mange sjanser. Hva jeg har lyst til, vet jeg ikke enda, avslørte Langeland.

Sjøholt derimot er mer sikker i sin sak.

Allerede går Sjøholt på dramalinja på Hartvig Nissen skole, og for ham er drømmen å kunne fortsette med skuespill.

- Jeg har lyst til å bli skuespiller, sa han.

- I spillefilmer eller TV-serier. Bare skuespiller, la han til.

- Jeg trives best med å jobbe

En som allerede har satt fart i karrieren, er Josefine Frida Pettersen. Hun hadde rollen som Noora i serien og dermed hovedrollen i sesong 2.

Allerede i februar var hun klar på teateret med sin nye rolle i «Robin Hood Rai Rai i Sherwoodskogen» i Trondheim.

Til VG fortalte hun at hun ikke har noen problemet med å bli forbundet med rollen sin i Skam, men at hun nå vil gjøre noe helt annet.

- Hvis det kommer et prosjekt etter teatret som jeg ikke klarer å legge fra meg kommer jeg nok heller til å gjøre det enn å hoppe på skuespillerutdanning. Jeg vil gjerne, men jeg føler meg ikke klar til å ta en pause fra å jobbe. Jeg trives aller best med å jobbe, sa hun til VG.

Drømmer om karriere i Hollywood

I forbindelse med Oscar-utdelingen i Los Angeles i februar, møtte Thomas Hayes (20) – bedre kjent som William – Se og Hør for en prat.

Da sa han at han godt kunne tenkte seg en karriere i Hollywood.

- Jeg kan ikke si noe imot og at det har vært drømmen. Det hadde vært moro det, forteller han.

Til Se og Hør fortalte han også at han ikke har noen kommende planer for fremtiden helt enda.

- Jeg er kun 19 år og har ikke noen konkrete planer. Men det blir å jobbe hardt med skuespill, fortalte han.

Friday, June 23rd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments