Demonstranter har stormet nasjonalforsamlingen i Venezuela

(Dagbladet): Demonstranter, iført røde klær og bevæpnet med blant annet stokker, har stormet nasjonalsforsamlingen i Caracas i Venezuea, melder blant andre BBC.

Demonstrantene skal ha sendt opp fyrverkeri inne i bygningen, og de skal ha bedt journalister forlate stedet.

- Flere skadd


NASJONALFORSAMLINGEN: Medlemmer av opposisjonen, Luis Stefanelli (til venstre) og Lonardo Regnault er her fotografert etter at demonstrantene tok seg inn i bygningen. Foto: Carlos Garcia / Reuters / Scanpix
Vis mer

Lokale medier melder om at åtte personer skal være skadd, ifølge BBC. Det skal både være journalister og medlemmer av nasjonalsamlingen blant de skadde, melder Reuters.

Bakgrunnen for stormingen er at de folkevalgte i nasjonalforsamlingen, der opposisjonen er i flertall, holdt en spesialsesjon for å markere landets uavhengighetsdag, ifølge NTB.

Bilder og filmer fra stedet viser at flere medlemmer av nasjonalforsamlingen er skadd – blant dem politikeren Leonardo Regnault.

Stormingen av bygningen startet da president Nicolás Maduro holdt en tale, ifølge BBC.

Flere voldelige sammenstøt

Venezuelas nasjonalforsamling har blitt ledet av opposisjonen siden valget i desember 2015. Motstandere av president Maduro har arrangert flere landsdekkende demonstrasjoner de siste månedene, og det har vært flere voldelige sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrkene, ifølge BBC.

Minst 90 personer har mistet livet i sammenstøtene, melder kanalen.

En stor del av krisa skyldes inflasjonen i landet. Valutaen har mistet mer og mer verdi, og det tyder på at den fortsetter nedover.

Økonomisk krise


FLERE SKADD: Minst åtte personer skal være skadd i sammenstøtet, melder lokale medier. Foto: Carlos Garcia Rawlins/ Reuters / Scanpix
Vis mer

Demonstrantene anklager Maduros regjering for maktmisbruk og klandrer den for den økonomiske krisen i landet og for mangelen på mat og medisiner.

Flere beskylder dessuten presidenten for å utvikle et diktatur.

De krever nyvalg, mens regjeringen på sin side svarer at opposisjonen kun søker et voldelig kupp med amerikansk støtte, skriver Reuters.

Granater mot høyesterett

Forrige uke ble det fra et angivelig stjålet politihelikopter kastet fire granater mot Venezuelas høyesterett i landets hovedstad Caracas.

Det skal også da ha blitt avfyrt skudd.


STORMET BYGNINGEN: Bevæpnet med blant annet fyrverkeri og stokker har en rekke demonstranter stormet nasjonalforsamlingen i Venezuela. Foto: Juan Barreto / AFP / Scanpix
Vis mer
Wednesday, July 5th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments