- Bradley kan tjene 15 millioner i Los Angeles, men likevel velge Norge

(Dagbladet): I dag meldte VG at NFF har gitt Ståle Solbakken et konkret tilbud rundt den ledige jobben som norsk landslagssjef, noe verken Solbakken selv eller toppfotballsjef Nils Johan Semb foreløpig vil bekrefte.

Etter det Dagbladet kjenner til er førstevalget Solbakken interessert, men han har fortsatt ikke bestemt seg om Norge er det rette for ham – akkurat nå.

Samtidig møtte Nils Johan Semb nylig Swansea-sparkede Bob Bradley på Gardermoen denne uka, åpenbart for å snuse på mulighetene for en amerikaner i sjefsstolen eller liknende – selv om ingen ville si noe mer om det.

Grant Wahl, sjefsskribent i amerikanske Sports Illustrated, hadde en svært åpenhjertig Bradley som gjest i sin podkast denne uka, der den tidligere Stabæk-helten blant annet snakket varmt om tiden sin i Norge.

Wahl, som kjenner Bradley godt etter jobbene i MLS og for USAs landslag, tror imidlertid NFF – om de kommer med et tilbud – vil få hard konkurranse fra den nystartede MLS-franchisen Los Angeles Football Club (LAFC).

- Han hadde tilbud fra Los Angeles før han gikk til Swansea, men valgte å takke nei. Så vidt jeg skjønner er han fortsatt førstevalget deres, og de trenger å hyre en trener snart. Det store spørsmålet er om han ønsker å fortsette dette europeiske eventyret, eller dra tilbake til USA, sier Wahl til Dagbladet.


HAR FULGT BRADLEY TETT: Sports Illustrateds Grant Wahl.
Vis mer

- Jeg tror han skjønner at om han drar hjem nå, så avsluttes mulighetene i Europa, om ikke for godt, så i hvert fall til en viss grad. Og jeg tror han ville elske å avslutte det kapittelet på en annen måte enn det som ble slutten i Swansea, sier den erfarne skribenten.

Lukrative Los Angeles

I Swansea gikk det fort skeis for Bob Bradley. I den nevnte podkasten snakker amerikaneren blant annet vidt om hvordan han måtte sette planer på vent i jakten på kortsiktig suksess, og om hvordan han til syvende og sist føler han aldri fikk vist fram hvilken trener han egentlig er i Wales.

LAFC på sin side satser knallhardt, og bruker også økonomiske muskler på vei mot MLS-debuten. I Stabæk skal Bradley ha tjent i underkant av tre millioner det siste året, og han kan neppe forvente mer enn maks det dobbelte i Norge-jobben. Det lønnstilbudet vil bli knust av vestkystamerikanerne.

- I LA vil han fort tjene rundt 1,5 millioner dollar (i underkant av 15 millioner NOK) i året. Den høyest betalte treneren i MLS er Patrick Vieira i New York City, han har rundt 3 millioner, og selv om Bradley ikke vil nå helt opp dit, vil han være i nærheten, sier Grant Wahl.

- Men han har takket nei til liknende lukrative tilbud før, og valgt noe annet enn pengene, blant annet da han gikk til Stabæk. Jeg har aldri sett lønna som en viktig faktor hos Bradley, og han tar aldri den lette utveien. Samtidig, har han to tilbud, LAFC og Norge, så er det flere faktorer enn pengene som kan tale for begge deler, sier Wahl.

Foretrekker klubbjobbing

For Bob Bradley har fortsatt en høy stjerne i USA, selv etter flere år utenlands etter sparkingen som landslagssjef der borte. Da landslagstrenerjobben gikk fløyten valgte Bradley å satse utenlands, han har vært i Egypt, Norge, Frankrike og Wales, og han har hatt med kona på lasset hele veien.

- Kanskje tenker han også: Jeg klarte å komme meg til en trenerjobb i Premier League. Jeg har tatt med familien verden rundt. Kanskje jeg skal bestemme meg for å reise hjem til en god situasjon med forholdene til rette i Los Angeles, spekulerer Grant Wahl.

Og en faktor som trolig taler for LA, eller en liknende jobb, og mot Norge, er Bradleys vanvittige sans for daglig, knallhard jobbing, tror Sports Illustrated-skribenten.

- Jeg tror han virkelig liker dag-til-dag-arbeidet, så jeg tror han hvis han måtte velge fort kunne foretrekke klubbjobbing. Samtidig behandlet han landslagstrenerjobbene akkurat som klubbjobbing, med daglig og intenst arbeid. Bradleu jobber hardere enn noen andre jeg har sett i min karriere som journalist, han er ekstremt ambisiøs og driven, sier Wahl.

- Men, igjen, han snakker bare positivt om erfaringene i Stabæk. Selv om klubben ikke hadde mye penger, opplever jeg at han fikk stor støtte av folkene rundt. Det var en god stemning i laget, og spesielt den andre sesongen har gitt ham gode minner. Det at han måtte ta Uefa-lisensen i Norge hjalp ham også med å bygge relasjoner til andre trenere og miljøet. Så selv om han kanskje ville foretrekke et klubblag, så handler det først og fremst om at han ønsker seg å jobbe et sted der han kan bygge opp noe, tror Wahl.

Et Norge uten praktiske muligheter til å ta seg videre fra VM-kvalifiseringen – i et generasjonsskifte og med mye velvilje mot en tidligere stor eliteserieprofil – kan kanskje være det stedet.

Men først må nok Ståle Solbakken eventuelt takke nei til Semb og co.

P.S. Nettavisen skriver i dag at Bob Bradley skal ha fått et tilbud om å bli Norges neste landslagssjef. Samtidig melder Aftenposten på sin side at verken Bradley eller Solbakken har fått noe tilbud.

Friday, January 6th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments