Bildet fikk legender til å rase. Hevder den offisielle grunnen til fraværet ikke stemmer

(Dagbladet): Ingen Barcelona-spillere deltok på FIFA-kåringen da Real Madrids Cristiano Ronaldo fikk prisen som Årets spiller i verden mandag kveld. Det skapte reaksjoner.

Ifølge spanske Marca skal Barcelona-spiller Andres Iniesta ha fortalt at intern uro mellom spillere og klubbledelsen – Barcelona-hiarkiet – er noe av grunnen. Ifølge spansk presse skal nemlig flere Barcelona-spillere ha ringt landslagskamerater fra Real Madrid og beklaget at de ikke deltok.

Den offisielle grunnen var nemlig at spillerne forberedte seg til cupkamp mot Athletic Bilbao onsdag. Det skrev Barcelona i en pressemelding da nyheten smalt bare timer før gallaen startet mandag kveld.

Fire Barcelona-spillere var fraværende da FIFA tok ut Årets lag for 2016: Verken Lionel Messi, Luis Suarez, Andres Iniesta eller Gerard Pique var på plass. Det betød at lagbildet fra Zürich bare inneholdt sju spillere.

Suarez-stikk?

Ifølge spanske AS hadde Luis Suarez allerede bestemt seg for å droppe FIFA-gallaen før den offisielle og kollektive beskjeden fra Barcelona.

Ifølge avisa ønsket ikke Suarez å delta på grunn av feiden med FIFA fra 2014. Suarez ble utestengt fra all fotball i tre måneder etter at han beit Italias Giorgio Chiellini under fotball-VM 2014. Forholdet mellom Suarez og forbundet skal fortsatt være iskaldt.

Marca undrer også på om en gest fra Barcelona-stopper Gerard Pique mot tribunen nylig var rettet mot klubbdirektør Jordi Mestre – som var en av få Barcelona-representanter som tok del i FIFA-gallaen mandag.

Uansett: Barcelona-spillernes fravær fra kåringen fikk flere tidligere Real Madrid-stjerner til å reagere.

- Skuffende

Bare timer før gallaen og prisutdelingen i Zürich meldte hele Barcelona-laget avbud.

- Det er trist og skuffende at Leo (Messi) og lagkameratene ikke kom. Alle ønsker å se dem her, sier den tidligere venstrebacken Roberto Carlos til ESPN.

Carlos var i Real Madrid fra 1996 til 2007 og er kanskje en av historiens mest kjente venstrebacker.

- Vi ville se Messi. Dette er en Fifa-pris. Fifa er den høyeste autoritet i fotballen og alle bør være her, sier Carlos.

Michel Salgado var høyreback på Real Madrid fra 1999 til 2009. Han støtter sin tidligere lagkamerat.

- Real Madrid er akkurat nå det beste laget i verden og kanskje det påvirket avgjørelsen til Barcelona-spillerne. Det er feil at de ikke stiller og sender de beste spillerne. Jeg vet at klubben har et problem med Fifa, men det er ikke slik en av verdens største klubber skal oppføre seg, sier Salgado til ESPN.

Ronaldo-spøk

Det var Cristiano Ronaldo som ble kåret til Årets spiller i verden – og han selv kom med et lite stikk til La Liga-rivalen i sin takketale.

- 2016, wow. Jeg vil takke lagkameratene mine. Jeg var med å vinne det jeg kunne. Jeg vil takke alle som har stemt på meg. Trofeer taler for seg. Jeg er lei meg for at ingen fra Barcelona er her med oss, men det er forståelig, sier Ronaldo fra scenen.

Fifa plukket ut Årets lag for 2016 – som inneholdt Barcelona-spillerne Gerard Pique, Andres Iniesta, Lionel Messi og Luis Suarez, men ingen var i til stede.

Fifas årets lag: Neuer, Alves, Pique, Ramos, Marcelo, Modric, Kroos, Iniesta, Messi, Suarez, Ronaldo.

  • Se høydepunktene fra Barcelonas seier mot Athletic Bilbao i video nederst i artikkelen.
Thursday, January 12th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments