Arsenal-scoring tar pusten fra ekspertene: – Det er helt sykt. Det er uvirkelig. Det skal ikke være mulig

Arsenal – Crystal Palace 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Noen timer inn i 2017 kan årets mål i Premier League allerede være scoret. Det skal iallfall mye til for å gjøre det bedre enn Olivier Girouds nettsus 17 minutter ut i kveldens kamp.

Arsenal kontret, og ballen gikk fort i lengderetning. Det endte med at Alexis Sanchez slo ballen inn til Giroud, som kom stormende inn i Palace-boksen. Ballen landet litt bak ryggen til franskmannen, som derfor måtte avslutte med hælen.

Og for en avslutning det ble. Kula gikk i mål via tverrliggeren – en praktfull scoring.

Målet fikk flere eksperter til å ta til sosiale medier, og flere av dem mener det ikke bare er det fineste målet som er scoret denne sesongen – men det fineste på flere tiår.

«Det er det villeste målet i vår tid!» skriver Brede Hangeland på Twitter.

- Jeg vet ikke om vi har sett noe liknende, det er helt vanvittig, sier Hangeland i TV 2-studio i pausen. Han mener scoringen kommer til å bli snakket om i årevis.

- Han tror det nesten ikke selv en gang, sier han.

- Det er helt sykt. Det er uvirkelig. Det skal ikke være mulig, Giroud, sier TV 2-programleder Jon Børrestad.

- Flaks

Samspillet mellom Arsenal-spillerne i forkant av scoringen var også av den vakre sorten. Giroud hadde også en liten hælflikk til en lagkamerat på midtstreken, før han stormet en halv banelengde og avsluttet praktangrepet med prikken over i-en.

Olivier Giroud fikk se sin egen scoring på storskjerm etter kampen.

- Jeg hadde maks flaks. Det handler bare om flaks. Jeg var ikke i god balanse, sier Giroud til Sky Sports, gjengitt av TV 2.

- Det var en god følelse. Jeg var heldig. Det var fint for meg og fint for laget. Jeg tror det er et av de fineste målene jeg har scoret, sier Giroud, som sier at han selv ikke på trening scorer slike mål.

- Jeg kunne ikke tro det, sier lagkamerat Hector Bellerin, som på sin side mener at Giroud har scoret liknende mål på Arsenal-trening.

Det har ikke Arsenal-manager Arsene Wenger.

- Jeg har aldri sett et liknende mål fra ham, sier Wenger.

Sammenliknes med United-scoring

Målet (en såkalt skorpion-scoring) minnet veldig om scoringen til Manchester United-spiller Henrikh Mkhitaryan mot Sunderland. Ikke overraskende ble det også en diskusjon i sosiale medier om hvilket mål som var det fineste.

Scoringen til Mkhitaryan skulle riktignok vært avblåst for offside.

Brede Hangeland mener Girouds perlescoring er klasser bedre enn Mkhitaryans kunstmål.

- Helt åpenbart, spør du meg, sier Hangeland.

Det spørs om diskusjonen legges død med det utsagnet.

Doblet ledelsen

Etter 56 minutter doblet Arsenal ledelsen.

Backen Nacho Monreal slo inn fra kanten, og Palace-forsvaret klarte aldri å klarere skikkelig. Ballen gikk rett opp i været og dalte ned på hodet til Alex Iwobi som stanget ballen i mål mellom to forsvarere på streken.

Flere scoringer ble det ikke på Emirates.

Dermed er Arsenal på tredjeplass på ligatabellen etter halvspilt sesong. Manchester City er skjøvet ned på femteplass etter helgas 0-1-tap mot Liverpool.

Allerede i morgen spilles neste runde i Premier League.


ARSENAL-JUBEL: Olivier Giroud slipper jubelen løs etter kunstscoringen. Foto: Ben Queenborough/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
Vis mer
Sunday, January 1st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
September 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Recent Comments