Ampert da Oilers tok første stikk

Seriemester Stavanger Oilers scoret på fem av sine ni første skudd da Stjernen ble slått 5-3 i NM-sluttspillet lørdag. Kampen sluttet med masseslagsmål.

Stavanger utnyttet overlegen effektivitet til å avgjøre den første kvartfinalen i best av sju. Mens Stavanger scoret på nesten alle sine sjanser fram til 5-1-ledelse, ledet gjestene skuddstatistikken 17-9 med bare ett mål å vise for det.

Resten av kampen var det Stavanger som dominerte, og til slutt vant vertene også skuddstatistikken med 32-31. Stjernen reduserte to ganger i siste periode, og kampen ble avsluttet med et masseslagsmål som ga 100 utvisningsminutter da dommerne fikk summert opp.

Dan Kissel scoret to ganger for Stavanger.

Sparta overrasket

De høyest plasserte lagene fra grunnserien hadde hjemmefordel i første kvartfinale lørdag, og tre av fire kamper endte med hjemmeseier. Sparta Sarpsborg sto for unntaket med 4-3-seier etter forlengning i Hamar.

Foran 4967 tilskuere greide ikke Storhamar å utnytte hjemmefordelen tross 3-2-ledelse etter to perioder.

Markus Gerbrandt utlignet seks og et halvt minutt før slutt, og Daniel Öhrn ble matchvinner etter 1.02 minutt i sudden death. Det var hans annet mål for kvelden.

Kostbart

Lørenskog vendte til 3-1-seier over Lillehammer etter et tidlig baklengsmål, mens Frisk Asker scoret fire ganger i midtperioden da Vålerenga ble slått hele 5-0.

Utvisninger ble kostbare for Vålerenga. Frisk scoret sine tre første mål i overtallsspill og det fjerde like godt i undertall.