• Norge – Danmark 0-1
  • Belgia – Nederland 0-1

LIVE: Danmark nære 2-0-ledelse.

(Dagbladet): Norge fikk en marerittstart på kampen.

Pernille Harder dro seg forbi to nordmenn like foran sekstenmeteren, og la ballen videre til Katrine Veje. Dansken la ballen flott i Ingrid Hjelmseths venstre hjørne. Vakker scoring av danskene.

- Det som absolutt ikke skulle skje, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

Norge skulle kanskje hatt et frispark i forkant av målet. Det forandrer derimot ikke det faktum at Norge nå trenger fire mål og Nederland-seier for avansement.

Etter tjue minutter spilt fikk Norge en fin sjanse. Graham Hansen fant Reiten, som fikk vendt opp i boksen. Skuddet gikk derimot like over.

Nederland har gått opp i ledelsen ved straffe. Det er viktig både for Norge og Danmark.

Etter 35 minutter spilt var Danmark nære 2-0-ledelse to ganger. Først ble en corner slått lavt mot sekstenmeteren, men Hjelmseth var raskt nede, og reddet Sanne Thøgersens forsøk.

Like etter fikk Nadia Nadim dratt seg innover i banen på venstresida til Norge, men skuddet fra skrått hold gikk like utenfor.

Saken oppdateres fortløpende.

Nederland må vinne

De norske fotballjentene fikk en hjelpende hånd forrige uke da Nederland slo Danmark.

Det var én av tre forutsetninger for norsk EM-avansement, etter at Norge tapte 0-2 mot Belgia

Nå må Norge vinne med tre mål over Danmark, mens Nederland, som allerede er videre, må slå Belgia.

- Vi går for seier og har tro på det vi gjør. Vi stoler på vårt spill. Dersom det er 0-0 ved pause – eller litt ut i kampen – så må vi ha en mer offensiv tilnærming, sa landslagssjef Martin Sjögren før kampen.