16 skal være drept i eksplosjon ved busser i Syria

Syrisk statlig TV melder at 39 personer ble drept i en eksplosjon ved busser med syrere som ventet på å kjøres til Aleppo.

Nyhetsbyrået AFP melder om en eksplosjon ved Rashidin, vest for Aleppo i Syria. En bombe skal ha gått av i nærheten av busser som har fraktet innbyggere fra Foua og Kefraya, to landsbyer som kontrolleres av regimevennlige styrker.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) melder at 16 personer ble drept i eksplosjonen. Antall sårede er ikke kjent.

Ifølge SOHR skyldes eksplosjonen et bombeangrep, mens regjeringsvennlige syriske medier melder om en bilbombe.

Tusenvis av syrere har måttet tilbringe natten i busser i Aleppo som følge av uenighet mellom regjeringssoldater og opprørere om evakueringsavtalen.

Sitter fast

Fredag forlot busser med innbyggere de to opprørskontrollerte byene Madaya og al-Zabadani ved grensen til Libanon. Samtidig ble innbyggere evakuert fra Foua og Kefraya.

Alle fire stedene har vært beleiret i lang tid, noe som har skapt svært vanskelige forhold for sivilbefolkningen.

Begge kolonnene ble imidlertid sittende fast noen få kilometer fra hverandre i Aleppo ettersom islamistiske opprørere anklaget regimet for ikke å ville la opprørere slippe ut av al-Zabadani, ifølge SOHR.

- Et lite fengsel

Opprørerne, som tilhører en fraksjon av jihadistgruppa Jabhat Fatah al-Sham, satte en stopper for utvekslingen ved å kreve at 100 regimevennlige krigere skulle kjøres tilbake til Foua og Kefraya.

- Situasjonen er tøff, som et lite fengsel. Folk har ikke sovet eller spist siden i går etter å ha reist i om lag 100 mil, sier Nahel Nour fra Madaya.

Meningen er at bussene fra Madaya og al-Zabadani skal kjøre til opprørskontrollerte områder i Idlib-provinsen nordvest i landet.

De fra Foua og Kefraya skal transporteres til regimekontrollerte områder i Aleppo.

(NTB / Dagbladet)

Saturday, April 15th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments